Xàtiva participa en la I assemblea de Castells i Palaus d’Espanya

En la jornada s'exposarà l'estratègia de la Secretaria d'Estat de Turisme per a l'impuls d'aquesta iniciativa

134

Aquest matí, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Xàtiva, Mariola Sanchis, participa a la I Assemblea del Club de Producte Turístic Castells i Palaus d’Espanya, que se celebra al Saló d’Actes de la Secretaria d’Estat de Turisme, a Madrid. La jornada va adreçada a socis del club de producte turístic, a administracions públiques, empreses gestores i propietaris de castells i palaus, així com a empreses proveïdores de serveis turístics complementaris. A l’acte hi intervenen, entre d’altres ponents, Isabel Oliver, secretària d’Estat de Turisme i Javier Fitz-James Stuart, president de l’associació.

Entre els continguts de la jornada, s’informarà als assistents sobre el pla d’acció previst per a 2019 i l’estratègia d’impuls del club de producte turístic que implica els membres de l’associació, entre els quals es troba el castell de Xàtiva. També s’abordarà el posicionament amb operadors turístics i plataformes de distribució. Així mateix, es comentaran casos pràctics de gestió de castells i palaus i experiències turístiques d’èxit.

En l’actual estratègia turística de la Secretaria d’Estat de Turisme, es contempla l’impuls del turisme cultural especialment a les comarques d’interior, per tal de propiciar la creació de nous productes que capten demanda de consumidors i contribueixen a la creació d’ocupació turística. El producte turístic Castells i Palaus d’Espanya pot ser desenvolupat amb aquest objectiu, amb el suport de la SETUR i Turespaña.

Els castells i palaus d’Espanya són referències en la nostra història. No obstant això, encara no han estat aprofitats turísticament de forma integral. Malgrat que hi ha hagut algun pla de dinamització centrat en alguns castells en concret, no s’ha treballat encara en configurar un producte turístic prenent com a element principal els castells i palaus on mostrar la història d’Espanya i un patrimoni cultural atractiu complementat amb experiències turístiques noves i singulars.

WhatsApp Portal de Xàtiva