Xàtiva instal·larà senyals per localitzar els hotels de la ciutat i crearà una nova app mòbil de turisme

894

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva celebrada el passat dilluns 15 de maig va acordar la sol·licitud de dues subvencions a l’Agència Valenciana de Turisme. Els programes als quals s’opta contemplen, d’una banda, inversions en adequació i millora dels serveis i recursos turístics i, d’altra, l’impuls a la imatge de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. En total, l’Ajuntament sol·licitarà ajudes per muntant de 60.000 euros.

La primera de les accions que es pretén sufragar amb les subvencions és la realització d’una app mòbil de turisme per a Xàtiva. Aquesta aplicació contindrà informació sobre els recursos turístics de la ciutat, a més d’informació útil per a la visita turística, com ara hotels i restaurants. Per a aquesta línia de subvencions, l’Ajuntament ha sol·licitat 40.000 euros, ja que a més de l’app, s’inclouen altres actuacions previstes com l’adquisició d’audioguies per a la visita al castell, actualitzacions en la web de turisme o edició de vídeos promocionals.

En qualsevol cas, l’app contindrà audioguies en diversos idiomes, que oferiran la informació principal tant del castell com dels principals monuments que conformen el ric patrimoni cultural de la ciutat. L’aplicació, dissenyada per a tabletes i telèfons mòbils equipats amb sistemes operatius iOS i Android, comptarà amb un sistema d’alertes que avisarà al turista quan passe per davant d’un monument, amb la finalitat que el visitant puga accedir a la informació turística de cada element patrimonial. Així mateix, l’app permetrà enviar notificacions, de manera que totes aquelles persones que se la descarreguen rebran informació sobre convocatòries, festes o activitats culturals que se celebren a Xàtiva.

D’altra banda, l’altra de les actuacions en matèria turística a què es vol fer front amb les subvencions és un pla de senyalització dels hotels i allotjaments de la ciutat. Es tracta d’instal·lar cartells indicadors en els accessos a Xàtiva i en els principals encreuaments per tal de senyalitzar adequadament i d’orientar el trànsit de turistes cap a aquestos establiments. El format de les senyals és l’habitual en aquestos casos. És a dir, senyals rectangulars de metall, amb el fons groc i una icona d’allotjament, amb la identificació de cada establiment en concret. Per a aquesta actuació, l’Ajuntament sol·licitarà una subvenció de 20.000 euros.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis creu que “són inversions necessàries amb què tractem de fer més fàcil la visita turística a la ciutat. Amb tal finalitat, actualitzem el servei d’informació mitjançant les noves tecnologies i encetem un pla de senyalització que era demandat pels establiments hostalers de la ciutat, amb qui estem col·laborant per trobar la ubicació més adequada per a les senyals”, informa la regidora.

Ajudes per a empreses i entitats

En el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 12 de maig, s’ha publicat una convocatòria d’ajudes per a l’any 2017 de l’Agència Valenciana del Turisme dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions, destinades a la millora de la competitivitat dels serveis i productes turístics de la Comunitat Valenciana. L’objecte de les ajudes és el foment de la competitivitat empresarial, el suport a activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional i l’impuls al màrqueting del producte turístic de la Comunitat Valenciana. Les ajudes, per a les quals la Generalitat destina 1’4 milions d’euros, es poden tramitar a través de l’oficina Prop que hi ha a l’Ajuntament.

WhatsApp Portal de Xàtiva