Xàtiva informa als propietaris de gossos de l’obligatorietat de donar-los d’alta al Cens Caní

El departament de Medi Ambient està enviant cartes per tal de conscienciar sobre el compliment de l’Ordenança municipal de tinença i protecció d’animals

419

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva està realitzant, a través del departament de Medi Ambient, una campanya informativa sobre l’Ordenança municipal reguladora de Tinença i Protecció dels Animals de Xàtiva, per tal de conscienciar a les persones propietàries de gossos que no es troben encara inscrits al cens municipal.

L’acció està realitzant-se a través de l’enviament d’una carta a totes aquelles persones les quals es té constància que són propietàries de cans, per tal de recordar l’obligatorietat de la inscripció d’aquests al cens municipal i la circulació amb la corresponent xapa identificativa segons l’article 17 de l’Ordenança municipal reguladora.

Fins al moment s’han remés 230 cartes corresponents als gossos no censats nascuts l’any 2020 que figuren d’alta al RIVIA, i posteriorment s’enviarà la missiva als propietaris de gossos no censats al Cens Municipal que hagen nascut en 2019, 2018, 2017 i 2016.

«Fem un crida a la col·laboració ciutadana per a que totes les persones propietàries de gossos que no estiguen censats facen efectiva l’alta, ja que el registre suposa nombrosos avantatges des del punt de vista de salut ambiental i des de l’òptica del benestar animal», ha indicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra.

El procediment de censat del gos al cens municipal és senzill i es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Xàtiva. S’haurà d’accedir a través del banner «Cens caní» situat a la part inferior dreta de la pantalla i posteriorment generar, descarregar i pagar la taxa seleccionant «Alta mitjançant genotipat de material genètic procedent de mostres no sanguínies». Per últim, la persona interessada haurà d’acudir al seu veterinari amb la cartilla de l’animal i el justificant de pagament de la taxa per tal de realitzar l’anàlisi d’ADN corresponent (no intrusiu, ja que és salival) i donar-lo així d’alta al sistema les dades genètiques.

Actualment hi ha 7.169 gossos residents a Xàtiva censats al RIVIA, dels quals tan sols 3.813 estan donats d’alta al cens caní municipal.

WhatsApp Portal de Xàtiva