EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’acte inaugural de la Fira d’Agost 2021 va començar amb la interpretació de la xativina Lucía Molina amb Dani Rovira. El duet va interpretar una cançó dedicada a la ciutat de Xàtiva per a, posteriorment, donar pas al parlament institucional de la Fira.

Aquesta Fira, tal com va manifestar l’alcalde Roger Cerdà al seu discurs, «serà una edició amb un format atípic» i «una edició que passarà a la història de Xàtiva» després que l’any passat es prenguera la difícil decisió de suspendre-la com a conseqüència de la pandèmia. «No serà la Fira a què totes i tots estem habituats, sinó que serà una edició marcada per les mesures de seguretat sanitària» explicà l’alcalde de Xàtiva.

Tanmateix, Roger Cerdà va tindre unes paraules en memòria per les persones afectades per la pandèmia de la COVID-19: «en la memòria tenim sempre presents a aquells que van quedar en el camí, així com el sacrifici abnegat de tantes persones pel bé comú de les seues veïnes i veïns«.

Al llarg de la nostra història, els xativins i xativines han afrontat durs reptes que han posat en perill la pervivència de la ciutat de Xàtiva. Ha sobreviscut a cremes, bombardejos, setges i pandèmies i sempre renaix de les seues cendres. «La bona gent de Xàtiva ha forjat el seu caràcter al llarg dels segles i si hi ha alguna cosa que ens caracteritza és que mai ens rendim» va puntualitzar Roger Cerdà.

Així, amb el màxim control que permet la legislació i amb la màxima precaució, l’Ajuntament de Xàtiva ha volgut mantenir viva la flama de la Fira d’Agost. I és per això que enguany no veurem fira comercial sectoritzada, les atraccions, la carrera de motos o la Fira del Bestiar.

La programació de la Fira d’Agost 2021 ha estat fonamentalment concentrada en tres espais escènics, oferint una variada oferta cultural que ha tingut en compte a tots els sectors de la ciutadania, amb espectacles, exposicions, concerts i algunes de les tradicionals competicions esportives, sempre amb control d’accés i limitació d’aforaments, en lògica correspondència amb la normativa de seguretat sanitària.

Seran un total de 38 les cites que s’han programat durant els propers dies, que se celebraran al Camp Murta, als jardins del Palasiet i al pati del col·legi Martínez Bellver. Lluny queda el més d’un centenar d’actes que han vingut caracteritzant a la Fira d’Agost any rere any.

I es que «no ha estat gens fàcil organitzar la Fira en aquestes circumstàncies» va manifestar l’alcalde de Xàtiva. Però enguany, com a una mostra d’avanç en la lluita contra aquesta pandèmia, torna la Fira d’Agost de Xàtiva.

Després del parlament institucional va tindre lloc l’espectacle Sylphes a càrrec d’AERIAL STRADA, una obra combinada de dansa i dansa aèria. Un espectacle on l’acrobàcia, la música en directe i la imatge amb el fil conductor de “Les quatre estacions” de Vivaldi és capaç de generar moments d’una plasticitat i bellesa sorprenents.

WhatsApp Portal de Xàtiva