Solopizza Xàtiva

L’objectiu és analitzar la realitat associativa de Xàtiva i iniciar el disseny del procés de pressupostos participatius
Durant els dies 2 i 3 de desembre, a la Casa de Cultura de Xàtiva i organitzades per la regidoria de Participació Ciutadana, es realitzaran unes Jornades d’Associacionisme i Participació Ciutadana per fomentar espais de trobada i d’elaboració col·lectiva entre el moviment ciutadà i l’Ajuntament. Unes jornades que obriran l’alcalde, Roger Cerdà i el regidor Miquel Alcocel, amb presència de la directora general de Participació Ciutadana i Transparència de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas. Així ho ha comunicat Alcocel aquest matí en roda de premsa, a la qual ha assistit acompanyat pel tècnic Raül Camacho.
S’han dissenyat tres fases per al desenvolupament de les jornades. La primera, d’anàlisi i reflexió, consistirà en la impartició de la ponència “Situació actual del moviment associatiu”, a càrrec de Julio Huerta, coordinador tècnic de la Fundació Horta Sud, entitat cívica que duu més de trenta anys treballant en el foment de l’associacionisme i la participació. A continuació, Julio Huerta i el tècnic del Servei de Dinamització de la Participació de Xàtiva, Raül Camacho, organitzaran grups de treball que aprofundiran en aspectes tals com diagnòstic de la situació de les associacions a Xàtiva, línies estratègiques per a enfortir el moviment ciutadà i pressupostos participatius.
A partir d’aquest primer anàlisi, s’entrarà en una segona fase de planificació, on es tractarà de dissenyar propostes de millora respecte de la situació actual. L’última part de les jornades estarà dedicada a debatre al voltant dels pressupostos participatius, procés que l’Ajuntament vol executar en el proper exercici, on la ciutadania podrà escollir a quines actuacions anirà destinat el 25% del pressupost de les inversions municipals. Els grups de treball recolliran idees aplicables al procés d’organització del pressupostos participatius, procés que Alcocel anuncia que es durà a terme al llarg del primer trimestre de 2017.
El regidor de Participació, Miquel Alcocel, senyala que “tenim com a principal motiu d’aquestes jornades escoltar a les veïnes i els veïns implicats en projectes associatius i cívics de la nostra ciutat. Volem analitzar conjuntament amb elles i ells la realitat participativa de Xàtiva, per a després marcar-nos la fulla de ruta que ens duga a ser un poble amb veu pròpia i protagonista del seu present i futur. Per a nosaltres -continua Alcocel-, és fonamental formar-nos en participació i generar espais de reflexió, anàlisi i proposta ciutadana i és això el que perseguim organitzant aquestes jornades”. El regidor creu que iniciar la posada en marxa dels pressupostos participatius en un foro ciutadà com aquest demostra quin model de Participació Ciutadana vol per a Xàtiva, “elaborat colze amb colze amb el moviment associatiu”, conclou l’edil.

WhatsApp Portal de Xàtiva