Xàtiva, amfitriona del IV Torneig de Pilota «Fallers de Vaqueta»

Dissabte que ve es juguen les semifinals i finals de galotxa i raspall en Genovés

34

La regidora de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva, María Beltrán, va participar el passat divendres 8 de novembre als actes de la IV Torneig de Pilota «Fallers de Vaqueta» que van tenir lloc a Genovés. En aquesta edició, la Junta Local Fallera de Xàtiva exerceix d’amfitriona. La veïna localitat de Genovés va acollir la presentació dels equips, que va comptar amb l’assistència de la fallera major infantil de València, Carla García, així com de l’alcalde de Genovés, Pere Revert. També hi van ser presents les falleres majors de Xàtiva i de Genovés, així com representants de la Junta Local Fallera, la Junta Central Fallera i la Fundació José Luis López. La principal novetat de la present edició del torneig és la inclusió de la modalitat infantil.

Maria Beltrán ha destacat que, amb aquesta iniciativa, «unim cultura i esport». La regidora ha destacat el vincle entre les tradicions de les falles i la pilota valenciana, afirmant que «hem fusionat dues localitats com Genovés, que pot considerar-se com el cor del nostre esport autòcton i Xàtiva, amb una llarga tradició fallera de més de 150 anys d’ història, sent la primera ciutat on es van plantar falles després de València”.

En el IV Torneig de Pilota «Fallers de Vaqueta» participen delegacions de 12 localitats: Xàtiva, Torrent, Sueca, Carlet, València, Godelleta, la Pobla, Oliva, Massamagrell, Cullera, Dénia i la Llosa. La competició s’organitza en les modalitats de galotxa, raspall i raspall infantil. Aquest proper dissabte, es jugaran les semifinals i finals en Genovés, amb la presència de la fallera major de València, Consuelo Llobell.

El Torneig de Pilota Valenciana «Fallers de Vaqueta» està organitzat conjuntament per les delegacions d’Esports i Juntes Locals de la Junta Central Fallera, a més de la Junta Local de Xàtiva, l’amfitriona d’aquest any que pren el relleu a Sueca. La Fundació José Luis López, entre els fins de la qual es troba la promoció de l’esport autòcton, patrocina aquest torneig.

Jornades culturals

D’altra banda, la programació de les Jornades Culturals de la Junta Local Fallera de Xàtiva continua amb la celebració d’una tertúlia sobre el paper vertebrador de les falles en el territori valencià, el proper dijous 14 de novembre, a les 20:30 hores, a la Casa de Cultura, tertúlia en la qual debatran el president de la JLF, Jesús González; Miguel Prim, de la Interagrupació de Falles de València; Salvador Domènech, de la Federació de Falles de Borriana; Majo Boluda, de les falles d’Alzira; Pascual Herreros, de la JLF de Picanya i Edgar Jorro, de la JLF de Bétera.

Posteriorment, el dissabte 16 de novembre, a les 9:30h, a la Casa de Cultura, Rafa Tortosa impartirà el taller «Llibrets de falla: concepció i gestió». Per inscriure’s en aquesta activitat, cal trucar a el telèfon 687 067 398. La matrícula al taller té un preu de 3 euros i el termini d’inscripció expira el divendres 15.

L’exposició de cartells, portadelles i postals de les Jornades Culturals es pot visitar a la Casa de Cultura fins al dia 23 de novembre.

WhatsApp Portal de Xàtiva