[Vídeo] Reviu l’acte d’inauguració de la Fira d’Agost 2023

Acte inaugural de la Fira d’Agost de Xàtiva 2023

574

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Hui, comença una nova historia per a cadascun de nosaltres; Hui, la nostra albereda s’il·lumina de llums i colors, preparada per a rebre’ns amb els braços ben oberts: Els firers han muntat totes les paradetes i les atraccions es troben ja en funcionament per captar noves emocions. Els cavalls ja renillen en la fira del bestiar i els carrers s’omplin d’un aroma especial a sucre i especies. Els focus s’encenen i la música sona per a la pròxima posada en escena. Les bales de palla ja completen els nostres carrers i el soroll dels motors comencen a ser presents; aficionats arribats de tots els racons ja ens acompanyen a la nostra ciutat. Els artesans i comerciants, ja han col·locat les botiges, els cabassos, els joguets i els cuirs amb el disseny especial de cada any. Els focs artificials i les mascletades ja ens evadixen amb sensacions que et fan sentir a casa. Ara, la millor fira del món és ací; Benvinguda fira d’agost 2023.

(Reyes Camarasa Iborra, Reina de la Fira 2023)

En una nit molt esperada i emotiva, Reyes Camarasa Iborra ha donat el tret d’eixida de la Fira d’Agost 2023.

A continuació, el Camp Murta va poder escoltar a dues de les cantants espanyoles més internacionals de tots els temps, habituals en les millors sales d’òpera del circuit internacional: AINHOA ARTETA i NANCY FABIOLA HERRERA. Aquestes dues grans veus van oferir un repertori fresc i variat, amb romances populars de sarsuela, boleros, tangos i musicals de Broadway.

Acompanyant-les, estava l’Orquestra de Cambra “SOLISTES DE VALÈNCIA”, formada per destacats músics valencians que participen en les formacions simfòniques més prestigioses d’Espanya. La direcció musical fou a càrrec de Roberto Turlo, i els arranjaments i l’orquestració de Pau Chafer i Xavier Piquer.

AINHOA ARTETA és una soprano amb una llarga trajectòria internacional, que va debutar com a primera figura de l’òpera en 1990 a Palm Beach (Estats Units). Des de llavors ha desenvolupat una intensa carrera en l’àmbit internacional, interpretant les grans obres de Verdi o Mozart, entre d’altres. Plácido Domingo es va convertir en el seu padrí artístic i la va convidar a col·laborar amb ell en concerts a Espanya, Estats Units, Brasil, França, Turquia, Alemanya i Àustria. De fet, el suport incondicional del tenor espanyol li va obrir les portes del Royal Opera Covent Garden de Londres.

NANCY FABIOLA HERRERA és una mezzosoprano que ha triomfat en els principals teatres d’òpera del món, com el Metropolitan Opera House de Nova York, el Teatro alla Scala de Milà o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La seua veu càlida i expressiva li ha permés abordar amb èxit els papers més emblemàtics del seu registre, com Carmen, Dalila o Charlotte. Ha treballat amb directors com Zubin Mehta, Lorin Maazel o Riccardo Muti, i ha compartit escenari amb artistes com José Carreras, Juan Diego Flórez o Rolando Villazón.

WhatsApp Portal de Xàtiva