Solopizza Xàtiva

Un total de 9.179 persones han visitat el Castell de Xàtiva durant aquestes festes de Pasqua, després de la seua reobertura el passat dijous 1 d’abril. La fortalesa estava tancada des del passat mes de desembre amb motiu de la pandèmia, temps que es va aprofitar per realitzar diferents millores, com ara la reforma dels banys i del restaurant o la col·locació dels torns d’accés i panells informatius.

Durant la primera Pasqua van ser un total de 5.204 els turistes que van accedir a la fortificació xativina, exhaurint les entrades tant el dissabte 3 d’abril (1.376) com el divendres sant (1.373). També es va completar pràcticament l’aforament tant el dilluns de Pasqua (1.256) com el diumenge (1.199), i destaca el nombre de visitants del diumenge 11 d’abril (1.266).

Pel que fa a la compra de les entrades, el 44% van ser adquirides mitjançant la via online, mentre que el 48,77% correspon a venda directa mitjançant el programa. Tan sols el 5,73% del total es va correspondre a venda manual.

Pel que fa als museus de l’Almodí i de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança s’han comptabilitzat un total de 1.128 visites, sent el diumenge 4 d’abril el dia de major afluència amb 195 visites. Destaquen també el dilluns 5 (187), el divendres 3 (181) i el diumenge 11 (157).

«Aquesta setmana Santa ha sigut molt fructífera per al turisme de la nostra ciutat, ja que tant l’hostaleria com la restauració han estat al 100% d’ocupació», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha afegit que «el control de la venda d’entrades online i la restricció del pas de vehicles ha sigut tot un èxit ja que s’han evitat els problemes de tràfic al castell així com les cues quilomètriques que es feien a l’entrada de la fortalesa».

WhatsApp Portal de Xàtiva