Ulleye presenta el llibre ”Pintura i patrimoni històric artístic de Xàtiva”

1180

Es presenta també el descobriment d’un retaule perdut durant la Guerra

Divendres que ve, 1 de juliol, a les 20 hores, en la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord-oest de Xàtiva, en el carrer Abú Masaifa número 9, Ulleye presentarà la seua última publicació “Pintura i patrimoni històric artístic de Xàtiva”, actes de les VII Jornada d’Art i Història de Xàtiva 2015.

Aquestes actes han sigut coordinades en la seua edició per Beatriu Navarro i Buenaventura. Seran presentades pel Josep Lluís Cebrián i Molina, co-director de les mateixes, i per l’editor Antonio López. Després d’açò, Josep Lluís Cebrián i Molina presentarà i explicarà la troballa, en una col·lecció particular, d’un retaule de Xàtiva que es va donar perdut en la Guerra Civil dels anys 36 al 39.

Portada

Aquest retaule, conegut amb el nom de “Retaule dels Principats” (Referenciat en la pàgina 116 del llibre editat per Ulleye, Xàtiva 2007, “Las Tablas de la Iglesías de Játiva”, 1912, l’autor de les quals és Elías Tormo, 1869-1957, i l’edició del dit facsímil l va ser a càrrec de Josep Lluís Cebrián i Molina) pertanyia al Convent de les Dominiques de la Consolació de Xàtiva o de el “Portal Fosc”. L’obra va ser realitzada per l’anomenat Mestre d’Alzira en la segona meitat del segle XVI i va ser donada per desapareguda en la passada contesa civil i ara ha aparegut en una col·lecció privada de València.

WhatsApp Portal de Xàtiva