Suspeses les festes amb actuacions de discjòqueis per a les celebracions de cap d’any

429
 • La consellera Gabriela Bravo trasllada als representants del sector de l’oci i l’hostaleria la preocupació de la Generalitat per l’anunci de festes no compatibles amb les mesures anticovid
 • La Generalitat fa arribar un comunicat als ajuntaments perquè col·laboren en el control i la prevenció de les festes de Nit de cap d’any

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimecres juntament amb els secretaris autonòmics de Turisme, Francesc Colomer, i Seguretat i Emergències, José Maria Ángel, amb el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, Manuel Espinar, i el president de FOTUR, Víctor Pérez per a demanar al sector que s’extremen les mesures de control amb motiu de les celebracions de cap d’any en els establiments d’oci i hostaleria.

Bravo ha traslladat als representants del sector la preocupació de la Generalitat per alguns anuncis d’establiments d’oci en els quals s’informa de la celebració de festes de Nit de cap d’any en horari diürn, amb la presència de discjòqueis, i en les quals queda en dubte la garantia que es puguen respectar les mesures anticovid decretades per la Conselleria de Sanitat en les últimes setmanes.

De fet, aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat Universal i Sanitat Pública ha dictat una resolució publicada a la vesprada en el DOGV que suspén «les actuacions de discjòqueis, discjòqueis, locutors i/o similars» en les festes que tinguen lloc a partir d’aquest 30 de desembre. Aquesta resolució modifica l’article 9.3 de la resolució de la Conselleria de Sanitat de 5 de desembre en la qual s’acordaven mesures addicionals per la situació en la Comunitat Valenciana provocada per la Covid-19.

En l’article es recull que «se suspén l’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. I se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en els establiments de restauració i hostaleria. Tampoc es permeten les actuacions de discjòqueis, discjòqueis, locutors i/o similars»

Al final de la reunió amb els representants del sector d’oci i l’hostaleria, la consellera de Justícia ha remés un comunicat als consistoris valencians que també s’ha fet arribar a les diferents associacions de l’oci i l’hostaleria de la Comunitat davant les imminents celebracions de Nit de cap d’any. En el document es demana la col·laboració a tots els ajuntaments perquè des d’aquest dimecres 30 de desembre informen els responsables dels locals d’oci i establiments de restauració dels seus municipis de l’obligació del compliment de les mesures acordades per l’autoritat sanitària per a l’exercici de la seua activitat.

A més, es recorden les condicions en què aquest tipus d’establiments poden desenvolupar la seua activitat, recollides en les diferents resolucions dictades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com són:

 • Taules amb un màxim de 6 persones.
 • Aforament màxim del 30% a l’interior de locals d’oci i aestabloments de restauració i del 50% en terrasses exteriors.
 • Distància entre les taules de 2 metres a l’interior dels establiments i de 1,5 metres en terrasses exteriors.
 • El consum sempre serà assegut en taula.
 • Prohibit el consum en barra.
 • L’ús de màscara és obligatori quan no es consumisca.
 • L’horari de tancament dels establiments el dia 31 de desembre serà a les 24 hores. La resta dels dies, a les 23 hores.
 • Es prohibeix fumar en les taules i terrasses dels locals quan no es puga respectar la distància de, almenys, 2 metres.
 • També queden prohibides les actuacions musicals en directe, segons es recull en l’article 1.8.1 de la Resolució de 6 de novembre de 2020 de la Conselleria de Sanitat, que estableix: «Se suspén l’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. I se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en els establiments de restauració i hostaleria«.

En el comunicat signat per la consellera Bravo, la Generalitat assenyala que els ajuntaments, a través de les policies locals, han d’advertir als propietaris i responsables dels establiments d’oci, hostaleria i restauració que l’incompliment de les mesures acordades per l’autoritat sanitària donarà lloc a una resposta contundent per part de l’Administració competent i es recorda que es podrà adoptar com a mesura cautelar el tancament del local.

De la mateixa manera es recull que les festes de Nit de cap d’any, tal com estan tradicionalment concebudes, estan prohibides. «se celebren a l’hora que se celebren«. «En aquests moments -continua la missiva- és imprescindible la màxima col·laboració i coordinació entre administracions i forces i cossos de seguretat per a assegurar el degut control de les mesures adoptades«.

El document acaba amb l’agraïment de la Generalitat a tots els ajuntaments, així com als diferents forces i cossos de seguretat per la col·laboració i l’esforç realitzat per al control de les mesures sanitàries establides a fi d’evitar la propagació de la Covid-19.

WhatsApp Portal de Xàtiva