Solopizza Xàtiva

  • Al plenari es va votar la modificació a ús sanitari de, segons els Socialistes de Xàtiva, “l’únic solar de la zona est que ho pot ser, ampliant a més en 112 m2 el terreny del col·legi d’educació infantil Teresa Coloma per a garantir i ampliar els diferents projectes educatius del centre

L’Ajuntament de Xàtiva va portar al plenari del passat 27 de març la modificació a ús sanitari de, segons els socialistes, “l’únic terreny possible a la zona est que pot albergar el nou centre de salut“: la parcel·la adjacent al centre d’educació infantil Teresa Coloma.

Els Socialistes han explicat que aquesta parcel·la es veurà modificada, agafant la part del solar que actualment és vorera enjardinada al passeig del Ferrocaril per a redistribuir-la i garantir l’activitat habitual dels projectes educatius del col·legi públic d’educació infantil. Per tant, “la decisió de la ubicació del nou centre de salut, la qual ha estat informada constantment a la comunitat educativa, no alterarà en absolut l’activitat habitual del centre educatiu, i convertirà aquest espai urbà en un punt referent de serveis públics de la ciutat on quedaran ubicats edificis de sanitat i educació pública” han comentat.

En referència a la ubicació del nou centre de salut al parc caní adjunt a la plaça de bous de la ciutat, els socialistes exposen que “aquesta va ser considerada per les persones tècniques com a un solar d’alta complexitat urbanística per les diferents casuístiques públic-privades que hi té, qüestió que retardaria molts anys la construcció del nou espai sanitari“. “A més, -continuen- altra prioritat que es va analitzar hi va ser al nucli antic, zona on hi havia una parcel·la a la darrera de la muralla del Jardí del Bes contemplada per a un centre de salut però que durant els anys de govern del Partit Popular es va dedicar a la construcció d’un edifici privat de vivendes“. Per aquesta raó, els socialistes han explicat que “ubicar un centre al nucli antic, provocava que la inversió de la compra de l’únic solar que per les dimensions ho possibilitava, triplicara el cost del nou centre de salut, sent el cost de la compra d’un solar privat dues vegades més alt que la mateixa inversió en la construcció de l’edifici sanitari“.

És per tant que, en aquest punt de partida, la modificació a ús sanitari del terreny públic adjacent al col·legi Teresa Coloma al plenari municipal del passat dissabte 27 de març era, per als socialistes, l’única oportunitat per a tindre un necessari centre sanitari nou a la zona est de la ciutat, ja que, a més, el pressupost de la Generalitat està condicionat als Fons Europeus.

Amb el vot favorable de l’equip de Govern, aquesta proposta va tirar endavant i Xàtiva comptarà en els anys vinents amb un nou centre de salut que beneficiarà directament a 13.000 xativins i xativines, i indirectament a tota la ciutat, doncs el Centre de Salut d’Ausiàs March i el Consultori de Salut de la Seu es veuran descongestionats i els seus serveis es veuran directament agilitzats.

El PSPV-PSOE de Xàtiva titlla d’una absoluta irresponsabilitat política el vot contrari de Xàtiva Unida i PP, sent a més, la votació conjunta d’ambdós partits una constant en contra de les accions del Govern. També, els i les socialistes qualifiquen d’induïda, artificial i partidista la constant polèmica que els partits de l’oposició han provocat al voltant de la ubicació del nou centre de salut, buscant en tot moment una confrontació social i rèdit polític, i no un benefici col·lectiu per a la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva