EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • Aquesta convocatòria respon a la primera de les dues línies d’ajudes que contempla l’ordre publicada per la Conselleria
  • Pérez Garijo: «des de les institucions públiques volem posar en valor l’immens treball d’aquestes entitats i impulsar la seua tasca«

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha convocat la concessió de subvencions destinades a entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització de projectes i iniciatives relacionats amb la promoció i difusió de la memòria democràtica valenciana durant l’exercici 2020.

Aquesta convocatòria -publicada aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) (consultar ací)-, per un import total de 150.000 euros, correspon a la primera de les dues línies d’ajudes que contempla l’ordre publicada per la Conselleria el passat 2 de juny (consultar ací).

Les entitats que opten a aquestes subvencions hauran de fer eixa tasca de promoció i difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República espanyola, el 14 d’abril de 1931, fins a l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, el 10 de juliol de 1982, per a promocionar la convivència i l’augment en la qualitat de la vida democràtica.

Es podran subvencionar projectes i actuacions de commemoració o d’homenatge de persones i d’esdeveniments relacionats amb la memòria històrica i democràtica valenciana; així com projectes i actuacions que promoguen la difusió i la formació en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana, i l’organització de congressos, simposis, jornades, seminaris i exposicions temporals, productes audiovisuals, edició de publicacions i projectes educatius.

La consellera Rosa Pérez Garijo ha afirmat que aquestes ajudes «permetran posar en valor l’immens treball que han fet i que fan moltes entitats del nostre territori perquè no s’oblide allò que va passar, per recuperar els noms d’aquells i aquelles que lluitaren per les llibertats. És de justícia que des de les institucions públiques fomentem i impulsem aquesta tasca que realitzen«.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 27 de juny i durarà fins el 27 de juliol, i el procediment de concessió d’aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

La presentació de sol·licituds serà únicament per via telemàtica, accedint a la seu electrònica del portal de la Generalitat (consultar ací).

Segona línia d’ajudes

La convocatòria de la segona línia d’ajudes, que eixirà en breu, anirà dirigida a ajuntaments, mancomunitats, entitats i també associacions sense ànim lucratiu, que rebran ajudes per a la posada en valor dels llocs de la memòria; per a la retirada dels símbols o d’elements contraris a la memòria democràtica valenciana; i per a la identificació, localització i recuperació d’edificis, llocs, monuments o vestigis de la memòria democràtica o la difusió i revaloració d’aquestos.

WhatsApp Portal de Xàtiva