Otos

WhatsApp Portal de Xàtiva

Aquests guardons premien la singularitat, promoció i recuperació del patrimoni cultural i artístic.

L’acte de lliurament es realitzarà a les 19:30h en les antigues escoles de Carrícola i actuaran els grups “La Morralla” i “Cashalada”. També es lliurarà un reconeixement a la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià. En acabar l’acte, a les 23:30h, Els Dimonis de l’Avern faran un correfoc a Otos.

En el cas del poble d’Otos, aquest premi reconeix la iniciativa i l’evolució de la Ruta dels Rellotges de Sol, un projecte cultural en el qual participaren artistes valencians de reconegut prestigi nacional i internacional. La ruta va nàixer l’any 2005 i ha anat creixent al llarg dels anys amb la incorporació de noves obres artístiques, etnogràfiques i científiques.

L’Ajuntament ha mantingut i consolidat el compromís amb la ruta per tal de fomentar el turisme cultural i atendre la demanda creixent de visitants. Aquesta ruta es completa amb la visita de la Col·lecció d’art permanent d’Antoni Miró que es troba al Palau d’Otos i consta de més de cent obres de l’artista alcoià, un repàs de tota la seua trajectòria i una col·lecció renovable de l’obra actual. Les visites guiades amb guies locals inclouen la ruta dels rellotges i la col·lecció de Miró.

Cultura, ciència i art s’uneixen en una ruta al voltant d’un llogaret històric de l’Ombria del Benicadell. El projecte «Otos, el poble dels rellotges de sol» ha esdevingut una realitat turística que manté una clara trajectòria ascendent i que ha convertit el municipi en un referent inexcusable del turisme cultural valencià.

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva