Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’octubre 2020 en la Costera, s’ha situat en 5698 persones, és a dir, 11 aturats registrats més que en el mes anterior i 676 més que en el 2019, la qual cosa suposa un increment mensual del 0’19% i un increment interanual del 13’46%.

Quant a la contractació, s’han registrat 1009 contractes, la qual cosa ha suposat 177 contractes menys que en el 2019 és a dir un 14’92% de descens interanual. Per gèneres, 529 han sigut a dones i 480 a homes. La contractació indefinida mensual és de 141 contractes i la contractació temporal és de 868 contractes el que significa un 86’03% i la indefinida en 13’97%. Respecte al 2019, la indefinida augmenta en 45 contractes i la temporal disminueix en 222 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 56’59% i un 43’41% a temps parcial.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV, indica que en qualsevol cas la dada més rellevant és l’increment anual d’aturats entre el 10 i 15%, que confirmen, una vegada més, l’absoluta dependència de l’evolució de l’activitat i l’ús de l’experimentada per la pandèmia COVID-19. Per tant, “L’objectiu del 2021 ha de ser controlar la pandèmia i enfortir l’escut social

La situació econòmica actual està castigant brutalment als joves que busquen incorporar-se per primera vegada al mercat laboral, ja que ha sigut una tònica durant tot el 2020 d’un increment interanual d’aturats que no han treballat anterior de més del 50%.

Per això, més enllà de l’anàlisi puntual de les xifres passades, des d’UGT volen posar el focus sobre el que cal fer per a recuperar com més prompte millor i de manera segura el creixement econòmic i la creació de llocs de treball. El camí, segons UGT, és només un, i passa per garantir la salut de la població i accelerar el procés de vacunació que acaba d’iniciar-se, per a recuperar la normalitat (la de sempre) en els pròxims mesos.

I al mateix temps, opinen, és vital desenvolupar l’anomenat escut social per a protegir les rendes i les ocupacions en empreses i llars. No és el moment d’escatimar recursos, sinó d’invertir quan calga a preservar els negocis, els llocs de treball i les prestacions de les persones sense ocupació.

Però també és imprescindible mantindre les mesures de foment dels ERTE tot el temps que calga, ja que s’han demostrat un instrument molt valuós per a minimitzar el mal de la pandèmia sobre l’economia i l’ocupació, constituint el major element diferencial positiu respecte de passades crisis, de nefast record. L’actual acord en aquest sentit acaba el 31 de gener, i UGT secundarà sens dubte la seua pròrroga en la taula de diàleg social sobre aquesta qüestió, per convenciment i per responsabilitat.

Per a Roselló, totes aquestes mesures juntament amb la derogació de les reformes laborals, la pujada del Salari Mínim Interprofessional i la dotació de recursos per als serveis públics d’ocupació per a reformar les polítiques actives d’ocupació; haurien de facilitar que en el segon semestre del 2021 el mercat laboral comence a notar una recuperació sostenible.

WhatsApp Portal de Xàtiva