Mompó reclama un servei de radioteràpia a l’hospital per a evitar llargs desplaçaments

El Partit Popular introduirà una esmena en els Pressupostos de la Generalitat perquè es contemple la instal·lació d'aquest servei

191

El president provincial del PP de València, Vicente Mompó, ha exigit hui a Xàtiva “que es contemple de manera urgent la instal·lació d’un equip de radioteràpia a l’Hospital Lluís Alcanyís, on actualment està situat el servei d’Oncologia, per a evitar llargs desplaçaments als malalts oncològics de quatre comarques”.

Mompó ha lamentat que “en l’actualitat els pacients han de desplaçar-se a l’Hospital d’Alcoi o a l’Hospital General de València per a rebre el tractament de radioteràpia” amb el consegüent trastorn tant per a ells com per als seus familiars.

A més, l’Hospital de la Ribera, a Alzira, que donava bastants cites per a aquesta mena de tractaments “s’han vist reduïdes dràsticament des que el Consell que encapçala Ximo Puig optara per suprimir la col·laboració publico-privada que va fer d’aquest centre hospitalari una referència nacional i que ara ha vist com la seua qualitat assistencial ha empitjorat notablement”.

El Partit Popular presentarà una esmena durant el tràmit parlamenti en les Corts Valencianes per a reclamar la instal·lació d’aquest servei i realitzarà mocions en tots els ajuntaments dels municipis compresos en el departament sanitari Xàtiva-Ontinyent.

Aquesta àrea sanitària –que inclou les comarques de La Costera, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i part de la Ribera Alta– dona cobertura en l’actualitat a 185.000 habitants dels quals el 58% són dones i amb una característica demogràfica com és l’envelliment de la població aguditzat en els últims 10 anys.

Per a atendre aquesta població hi ha dos hospitals comarcals. Un és el Lluís Alcanyís de Xàtiva, amb un total de 280 llits, i el segon és l’Hospital General d’Ontinyent, amb 38 llits, “la qual cosa resulta sens dubte insuficient”, ha explicat Mompó.

Les malalties oncològiques són la primera causa de mort entre els homes de més de 65 anys d’edat i la segona en dones del mateix segment d’edat en el departament sanitari Xàtiva-Ontinyent.

Per tot això, Vicente Mompó ha insistit en la “necessitat de donar una solució als ciutadans que viuen en aquesta àmplia zona de la nostra província i que no disposen d’un servei sanitari com la radioteràpia sense haver de realitzar llargs desplaçaments que es fan més complicats pels efectes secundaris que tenen aquests tractaments”.

Sense comité d’experts

El president provincial també ha analitzat l’“erràtica” gestió sanitària del Govern valencià durant la pandèmia de coronavirus a la qual s’enfronta Espanya en els últims mesos. “Els alcaldes ens hem vist abandonats pel Consell havent d’atendre les necessitats dels veïns sense tot just ajuda i amb una greu descoordinació de l’Administració autonòmica i central”.

Mompó ha lamentat el “caos” i també “les mentides que ens està contant la Generalitat. I ha posat com a exemple el “comité d’experts en el qual Ximo Puig s’escudava per a prendre algunes decisions per a lluitar contra la COVID-19 i que a l’hora de la veritat ha resultat ser fals”.

La contestació de Presidència de la Generalitat a una pregunta del Grup Popular en les Corts Valencianes ha revelat que “no existeix tal comité d’experts”, per la qual cosa Mompó ha comparat aquesta actuació “amb la mentida que el Govern de Pedro Sánchez va comptar als espanyols assegurant que l’assessorava un comité d’experts que finalment tampoc va existir”.

Finalment, Mompó ha lamentat que “els valencians estiguen en mans dels qui no han sabut gestionar una crisi sanitària, dels qui han abandonat als professionals sanitaris i de dirigents sectaris que han provocat que centres hospitalaris que funcionaven bé, com l’hospital de la Ribera, estiguen ara reduint la seua qualitat assistencial”.

WhatsApp Portal de Xàtiva