Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • Oltra assegura que l’objectiu és “donar suport a la reactivació econòmica i social, minimitzant el risc per a la salut pública
  • El Consell també acorda mesures de prevenció davant la COVID-19 per 10,4 milions d’euros en diferents sectors

ACORD de 19 de juny de 2020, del Consell, sobre mesures de prevenció front a la Covid-19

El Consell ha acordat l’adopció de mesures de prevenció davant la COVID-19, una vegada alçat l’estat d’alarma, amb l’objectiu d’assegurar que les activitats en les quals es puga produir una major possibilitat de transmissió de la malaltia es desenvolupen en condicions que permeten controlar el risc.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha insistit que, amb aquestes mesures, “es pretén donar suport a la reactivació econòmica i social, minimitzant el risc per a la salut pública“.

Referent a això, la vicepresidenta ha posat l’accent que les mesures adoptades pel Consell “han de vindre necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l’autoprotecció es convertisca també en mesura eficaç per a protegir als altres“.

Les mesures adoptades pel Consell, per tant, produiran efectes en tot el territori de la Comunitat Valenciana a partir del 21 de juny, quan concloga l’estat d’alarma, i fins a la finalització de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Oltra ha assenyalat que “els serveis d’inspecció municipals i autonòmics, en l’àmbit de les seues respectives competències, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures“.

Mesures previstes

Entre les mesures previstes en l’annex de l’acord, cal destacar l’obligació general relativa a la distància mínima de seguretat d’1,5 metres o, en defecte d’això, mesures alternatives de protecció física amb l’ús de màscares d’higiene adequades.

S’estableixen també mesurades d’higiene en totes les activitats, com a neteja de locals i roba de treball; ventilació d’instal·lacions; disponibilitat de materials de prevenció; pagament preferent amb targeta; o senyalització de distància de seguretat per a clients, entre altres.

Així mateix, es concreten altres addicionals per a centres comercials, establiments d’hostaleria i restauració, per a celebració d’actes de culte religiós, en piscines d’ús esportiu o en instal·lacions esportives.

També s’estableixen limitacions d’aforament i mesures específiques per sectors, com a actes religiosos; activitats educatives, de temps lliure i parcs infantils; biblioteques, arxius, museus, cinemes o teatres, entre altres; institucions firals; transports, etc.

Iniciatives davant la COVID-19

D’altra banda, el Consell també ha aprovat una sèrie d’iniciatives de les diferents conselleries per a fer front a la COVID-19 en diferents sectors, per un import superior a 10,4 milions d’euros.

D’aquesta manera, el Consell ha aprovat el decret de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes urgents, per valor de 3 milions d’euros, per a les empreses que presten transport públic regular de viatgers d’ús general competència de la Generalitat “i que s’hagen vist afectades com a conseqüència de la COVID-19, amb la finalitat de mantindre la prestació d’aquests serveis”, ha explicat la vicepresidenta.

A més, el Govern valencià ha autoritzat la contractació d’emergència de 15.000 tauletes amb connectivitat, per un import de 3,8 milions d’euros, per a posar-les a la disposició dels centres educatius i distribuir-les en l’alumnat amb majors necessitats.

Aquests aparells se sumen a una remesa anterior adquirida per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic “amb la finalitat de garantir que tot l’alumnat puga accedir a l’educació a distància mentre hi haja alteracions de l’activitat lectiva presencial“, ha indicat Oltra.

Així mateix, la Conselleria d’Hisenda ha gestionat l’adquisició de 1.500 ordinadors portàtils i 600 monitors amb elements de videoconferència, per un import d’1,5 milions d’euros, per a garantir el teletreball del personal de l’Administració del Consell.

Per part seua, Turisme Comunitat Valenciana ha contractat la instal·lació de passarel·les desmuntables, rígides i amb un ample especial, per un pressupost d’1,2 milions d’euros, per a garantir el distanciament mínim de dos metres en els accessos a les platges valencianes, dins de les recomanacions sorgides per l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

Finalment, pel que fa a les mesures d’higiene i protecció, el Consell ha autoritzat la contractació d’emergència del subministrament de màscares, gel hidroalcohòlic, equips de protecció i reforç de serveis de neteja en les instal·lacions de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS); centres escolars dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; centres Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació; i oficines *PROP. L’import global ascendeix a 908.000 euros.

WhatsApp Portal de Xàtiva