Marianne Vos competirà aquest dissabte en el IV Ciclocross Internacional «Ciutat de Xàtiva»

La ciclista holandesa, bicampiona olímpica i dotze vegades campiona del món, serà una de les participants de la prova que es disputa a la costa del Castell

49

El regidor d’Esports Pedro Aldavero ha presentat aquesta vesprada a l’Ajuntament de Xàtiva junt amb Salvador Sanchis, president del Club Ciclista Bicicletas Sanchis, i el vicepresident del club, Miguel Ángel Ortega, el IV Cicloross Internacional «Ciutat de Xàtiva» i que tindrà lloc aquest dissabte 14 de desembre començant a les 9 del matí al Castell de Xàtiva.

«En el seu dia vam dir que el ciclisme havia vingut a Xàtiva per a quedar-se, i ja anem per la quarta edició d’aquesta prova. Per a l’Ajuntament de Xàtiva és un orgull comptar amb la gent de Bicicletas Sanchis perquè han demostrat la seua implicació en tots i cadascun dels esdeveniments que hem organitzat», ha manifestat el regidor d’Esports de Xàtiva Pedro Aldavero. «No sols es tracta de fer esport sinó de mantenir el nostre entorn», ha afegit.

Per la seua part, el president del club Bicicletas Sanchis i director de la prova, Salvador Sanchis, ha destacat que «la costa del Castell és un lloc espectacular per a realitzar una prova com aquesta. El primer any els participants van acabar molt contents i vam complir les expectatives que ens va marcar l’Ajuntament». Sanchis també ha incidit en que es realitza una gran tasca per reconstruir i netejar el circuit una vegada finalitza la prova. El president del club també ha donat a conèixer que aquest any l’escola ciclista comptarà amb un equip de juvenils, que realitzarà un calendari nacional. «Estem per a fer ciclisme i és el que treballem durant tot l’any».

Pel que fa a la prova d’aquest dissabte, el vicepresident del club, Miguel Ángel Ortega, ha assegurat que enguany el circuit no ha variat i compta amb 2,5 kilòmetres, amb millores en la eixida. També es comptarà amb àrbitres internacionals. «La prova compta per al Mundial i per això hem de cuidar cada detall. Hem fet escales i obstacles artificials, perquè al circuit hi havia trams en els que es circulava molt ràpid, provocant un deteriorament», ha explicat Ortega. També s’habilitarà un aparcament per a caravanes i vehicles dels equips a la Plaça del Trinquet, a més de fer ús de tota la costa del Castell.

S’espera una gran assistència tant pel que fa als participants com pel públic, ja que entre els protagonistes es trobaran el valencià Felipe Orts (campió del món sub-23 i quatre vegades campió d’Espanya), i Marianne Vos, la millor ciclista de la història com demostra el seu palmarès: bicampiona olímpica, tres vegades campiona del món en carretera, dos vegades campiona del món en pista i set vegades campiona del món en ciclocross, sent l’única en haver-se coronat en tres especialitats diferent. Vindran també corredors d’altres països com ara Estats Units i Noruega, a més de reconeguts ciclistes nacionals com Gonzalo Inguanzo o Carlos Canal.

La categoria màster i la cadet seran a nivell nacional, mentre que a la categoria reina a nivell internacional s’esperen uns 60 o 70 corredors. També hi haurà competició a la categoria juniors, elit, sub-23 i escoles. En total, entre totes les categories, es preveu la participació d’uns 500 ciclistes. A les 9 el matí tindrà lloc la cursa Màster, seguida pels cadets, i a les 11:15 està prevista la participació dels Elit i Sub-23. Ja a les 13h es celebrarà la categoria reina, i posteriorment serà el torn de les escoles ciclistes.

Aquest divendres a les 19 de la vesprada tindrà lloc la presentació oficial de la prova, en un acte organitzat a la Casa de Cultura de Xàtiva en el que es comptarà amb la presència dels participants en la prova a més del seleccionador nacional de ciclisme i l’speaker de la Volta a Espanya Juan Mari Guajardo.

WhatsApp Portal de Xàtiva