Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Del 23 de setembre al 1 d’octubre de 2016

Arrelats Folk és un projecte creat per l’Escola de Danses de Xàtiva a l’any 2011 amb tres objectius fonamentals: mostrar que al folklore hi ha diversitat d’expressions artístiques i que estan contínuament en evolució, apropar a Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música i dansa folk i promocionar cultural i turísticament la ciutat de Xàtiva.

Les persones que formen el col·lectiu Escola de Danses organitzen la Mostra i ho fan d’una manera completament altruista, amb l’objectiu de veure Xàtiva cada dia més cultural, més oberta, més emprenedora, més sensible, més coneguda per tot arreu i més digna. Arrelats Folk és un projecte de ciutat.

Compten amb el suport econòmic i humà de l’Ajuntament de la ciutat, tant d’Alcaldia com de les regidories de Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, que ha confiat absolutament en aquesta proposta i la recolza d’una manera clara i decidida.

Enguany per primera vegada està present la Diputació de València des de l’àrea de Joventut i Esport i, possiblement, l’Àrea de Cultura, a  més, es compta amb el recolzament de patrocinadors privats, empreses que han volgut estar al costat de la cultura, de les tradicions i del foment d’aquestes.

En quant a la programació d’aquesta sisena edició hi ha grans i interessants novetats. En general, es tracta d’una proposta si cap més ambiciosa i atractiva que les anteriors, sempre amb l’esperit de superar-se cada any. Per exemple, en edicions anteriors sols hi havia un “gran concert” emmarcat a l’espai del Gran Teatre, i aquest any en són dos: «Botifarra amb Pau Chàfer» que presenten a Xàtiva el treball titulat «A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara«, que manté l’estil del cantaor de Xàtiva però amb arranjaments i interpretacions del xativí Pau Chafer,  i l’actuació de Luar Na Lubre presentant el seu darrer disc «Extra Mundi«, grup gallec que fonamenta els seus treballs en les músiques d’arrels gallegues sense rebutjar influències que milloren la seua proposta. Al concert participaran les colles de dolçaines i tabals La Socarrà de Xàtiva i La Degollà d’Alcoi.

També serà novetat les sessions de micro-teatre infantil, a càrrec de Teatre la Lluna, el dia 24 de setembre, en MENUTS ARRELATS, en un “espai màgic”, innovador,  creat per l’Escola de Danses gràcies a la col·laboració de la il·lustradora xativina Maria Benet.

El dissabte 1 d’octubre juntament amb diversos micro-concerts de carrer, amb diferents propostes de música folk que s’oferiran al llarg de tot el dia, es comptarà amb la fira d’artesania i de productes de proximitat Firall que també s’adhereix a la proposta d’Arrelats.

A banda d’aquestes novetats que hem destacat,  podrem gaudir d’altres no menys interessants: un concert-classe magistral de Vanesa Muela,  un espectacle infantil a càrrec de l’acadèmia Ritmus, Jocs de Fusta al carrer…. en fi, una edició amb un munt de propostes variades i de qualitat.


Programació Arrelats Folk 2016

Dijous 18 d’agost

11:30h Presentació de la programació de la VI Mostra al Reial de la Fira.

Micro-concert del grup de música folk valencià XALUQ. Assistència gratuïta.

Divendres 23 de setembre

20:30h Inauguració d’Arrelats Folk Xàtiva 2016. Claustre del museu de L’Almodí.

Concert-classe magistral de música, percussions tradicionals i instruments de cuina a càrrec de Vanesa Muela, investigadora i recuperadora de sons tradicionals de tots els territoris, especialment de Castella i Lleó. Donatiu: 3€.

En acabar, tast de coques salades tradicionals valencianes, amb vi i aigua de la comarca.

Dissabte 24 de setembre

11:30h Menuts Arrelats. Plaça Sant Francesc.

Espectacle Percutando a càrrec de l’acadèmia RITMUS. Assistència gratuïta.

Durant tot el dia, des de les 11:30h fins les 19:30h. MENUTS ARRELATS. Plaça Sant Francesc, Carrer Font Alós i Carrer Botigues.

Jocs de Fusta per als menuts. Gratuït.

Micro-teatre per a grups reduïts de 10 xiquets i xiquetes a càrrec de TEATRE DE LA LLUNA. Representacions cada 30 minuts des de les 11:30h fins les 13:30h i des de les 17:30h fins les 19:30h. Assistència gratuïta.

22:00h Concert recital de l’històric grup de música celta LUAR NA LUBRE, al qual participaran les Colles de dolçaines i tabals La Socarrà de Xàtiva i La Degollà D’Alcoi. Gran Teatre de Xàtiva. Entrades 12 euros en platea /10 euros en amfiteatre i llotges. Venta d’entrades: instaticket.es i en taquilla.

Divendres 30 de setembre

22:00h Concert de música d’arrel valenciana a càrrec de PEP GIMENO BOTIFARRA I PAU CHÀFER. Presentant el seu nou disc “A un home que ve del poble ningú da baixar la cara”. Gran Teatre de Xàtiva. Entrades 12 euros en platea /10 euros en amfiteatre i llotges. Venta d’entrades: instaticket.es i en taquilla.

Dissabte 1 d’octubre

Des de les 11:30h i fins les 20:00h FirAll, la fira de l’all i de les tradicions més populars de la nostra comarca, amb paradetes d’artesania i productes típics, exposició de fotografia al carrer i d’altres atractius. Plaça de la Trinitat. Assistència gratuïta.

Al llarg de tot el dia i en diferents horaris. Micro-concerts Arrelats als cantons, amb diferents propostes musicals de música folk. Plaça de la Trinitat. Assistència gratuïta.

WhatsApp Portal de Xàtiva