L’alcalde de Xàtiva contacta amb les forces sindicals per sumar-les al procés de reactivació econòmica

L’Ajuntament de Xàtiva ha garantit en aquest període la continuació de tots els treballadors de les contractes municipals

222

Seguint amb les converses de les darreres setmanes amb tots els col·lectius vinculats al procés de reconfiguració econòmica de la ciutat, que la passada setmana va comptar amb l’opinió de les associacions comercials, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha mantingut aquest matí contactes amb els representants dels principals sindicats municipals com són CC.OO. i UGT per tal d’informar-los de la situació que travessa el municipi com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, que va suposar la instauració del Decret d’Alarma ara fa un mes amb el conseqüent confinament i reestructuració de molts llocs de treball.

«Volem començar a configurar la reconstrucció econòmica de la ciutat, i per això és necessari sumar als sindicats que tenen un paper important en un moment tan fonamental com és aquest», ha manifestat Roger Cerdà.

Els sindicats, per la seua part, han valorat molt positivament les mesures adoptades per l’Ajuntament de Xàtiva garantint el futur dels treballadors municipals així com dels treballadors vinculats a alguna empresa amb contracte en actiu amb l’ens local, evitant d’aquesta manera la possible motivació d’aquestes de realitzar acomiadaments que haurien afectat a més d’una vintena de persones.

Pel que fa als contractes de serveis en actiu, l’Ajuntament no fa ús de la suspensió del contracte ni total ni parcialment, pel que aquest roman íntegrament vigent. D’aquesta manera, encara que les prestacions a realitzar pel contractista siguen inferiors, s’estima que aquestes no executades són abonades a compte dels serveis que una vegada superada la situació d’excepcionalitat i finalitzat l’estat d’alarma, es puguen prestar de manera ordinària.

Tant l’Ajuntament com els representants sindicals s’han emplaçat la futura setmana per a continuar treballant conjuntament en l’elaboració del futur Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat, un full de ruta al que a més dels empresaris i comerciants, també es va a sumar a la resta de forces polítiques municipals. «Demà hem convocat una Junta de Portaveus per començar a treballar d’una manera conjunta i pensar en com es va a fer el procés de reconstrucció econòmica de la nostra ciutat», ha explicat Cerdà, qui ha afegit que «és important que treballem conjuntament i colze a colze, amb la mirada fixada en les necessitats que tindrà la nostra economia el dia que comencen a reobrir-se els nostres comerços i els serveis que prestem».

WhatsApp Portal de Xàtiva