ajuntament-de-xativa

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat en la Mesa de Negociació amb els treballadors municipals la seua proposta per a la Relació de Llocs de Treball (RLT), que millora aquella presentada el passat mes de maig i afectaria a una seixantena de persones.

Pel que fa als punts destacats, aquesta RLT millorarà l’estabilitat en l’ocupació de la gent lligada a Programes temporals, i que ara passaran a ser personal estructural de l’Ajuntament. A més a més també hi ha una millora en la valoració de molts llocs de treball, reconeixent la qualificació del personal, i també es treballa l’homogeneïtzació de l’estructura retributiva, ja que anteriorment hi havia diferents llocs de treball fent la mateixa tasca. D’altra banda es millora la remuneració dels ADL, reconeixent la seua formació, i s’eliminen productivitats i hores extres contant-se aquesta tasca en l’horari laboral. Aquesta RLT, a més, dona una seguretat jurídica en els diferents llocs de treball.

Les reestructuracions laborals suposaran 200.000 euros més de despesa, que ja estan recollits als pressupostos de l’any 2020, pel que es tracta d’un pas endavant i una aposta decidida per part de l’Ajuntament. L’equip de govern es troba en la necessitat de tirar endavant la gestió, millorant la remuneració dels seus treballadors ja que la situació d’alguns llocs de treball era insostenible.

«Es tracta d’un primer pas en el que es solucionen les coses més urgents, continuant amb la negociació i la valoració que es faça des de qualsevol sindicat o treballador», ha explicat el regidor d’Hisenda Ignacio Reig, qui s’ha emplaçat amb els treballadors municipals per a després de les festes de Nadal per a seguir parlant d’aquest i altres reivindicacions que hi ha damunt la taula.

Reig ha afegit que «des de 2007 no hi havia una modificació substancial de l’RLT municipal, i calia trencar eixa paràlisi que ens havíem autoimposat. Posem per davant la gestió i la superació del bloqueig que s’havia instal·lat en aquesta negociació», ha puntualitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva