L’Ajuntament repartirà 8.000 mascaretes infantils entre els menors de 14 anys

Pel moment ja s’han distribuït més de 50.000 productes sanitaris a la ciutat des de l’inici de l’Estat d’alarma

644

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha anunciat aquest divendres que al llarg de la propera setmana es repartiran 8.000 mascaretes infantils entre tots els menors de 14 anys de la ciutat, que sumen un total de 3.822 xiquetes i xiquets. La distribució, que es realitzarà port a a porta, començarà previsiblement el proper dimarts i consistirà en dues mascaretes per a cada xiquet que es faran arribar a la bústia corresponent.

«Compartim la preocupació dels pares i mares per la salut dels seus fills, i per això anem a protegir-los amb l’entrega d’unes mascaretes infantils que ja hem adquirit. Nosaltres ens encarregarem de deixar-les a la bústia del lloc on estan empadronats, entre el dimarts i el dijous de la propera setmana», ha manifestat Roger Cerdà, qui ha afegit que «per descomptat aquestes mascaretes també estan destinades als xiquets empadronats a Bixquert, el Carraixet i a les diferents pedanies».

D’altra banda, lAjuntament de Xàtiva continua una setmana més amb el repartiment del material sanitari que es distribueix entre els diferents centres sanitaris de la ciutat, els centres socials, els comerços i els treballadors municipals que realitzen la seua tasca de cara al públic. En total s’han repartit ja quasi 50.800 unitats entre els diferents productes aportats tan a nivell municipal com per part de les institucions autonòmiques i estatals.

L’Ajuntament de Xàtiva ha repartit ja 23.368 mascaretes (de les 30.000 que es van adquirir), 2.192 guants, 765 impermeables, 650 cobre-peus i 650 gorros, a més d’altres materials com ara gels hidroalcohòlics, jupetins i ulleres. En total són quasi 30.000 els productes que s’han anat distribuint aportats íntegrament per l’Ajuntament de Xàtiva, la majoria dels quals han anat a parar a als diferents centres socials (11.525 unitats), però que també s’han repartit en gran nombre pels comerços de la ciutat, les pedanies, els mercats i els treballadors municipals i d’atenció al públic.

D’altra banda, la Delegació de Govern va repartir la passada setmana a la nostra ciutat un total de 3.500 mascaretes per als usuaris del transport públic, en localitzacions com ara l’estació de tren i la d’autobús. La Policia Local de Xàtiva, a més, també ha estat abastida de material, ja que se’ls han proporcionat 150 jupetins de protecció, 800 guants i 4.500 mascaretes de tipus FFP2.

Cal recordar que Xàtiva va estar designat com un dels cinc punts de repartiment a la província de València per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i part d’eixe material ha anat a parar al departament de Benestar Social per al seu repartiment. En total s’han entregat més de 800 mascaretes, 400 guants i altres materials com ara unitats de gel o protectors facials entre l’equip de serveis socials d’atenció primària que fan la seua activitat de forma presencial, el servei d’ajuda a domicili, les persones grans i/o dependents beneficiàries del servei i els membres de les respectives unitats de convivència.

El regidor de Manteniment del Medi Urbà, Ricardo Martínez, ha destacat que «encara queden 9.000 elements sanitaris al magatzem, que es van a repartir entre hui i els pròxims dies a les pedanies, les residències, el comerç i l’Ajuntament», i ha afegit que «també hi ha material per a les impressores 3D gràcies a les quals els makers han pogut realitzar fins ara més de 2.000 pantalles protectores i viseres repartides entre les forces de seguretat, l’hospital, els centres de salut i altres localitzacions de tota la comarca de la Costera».

WhatsApp Portal de Xàtiva