Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut aquest matí als 80 estudiants Erasmus procedents de Carpentras (França) i Wel (Àustria) que durant aquesta setmana participen en diverses activitats vinculades amb la memòria històrica i organitzades per l’institut Lluís Simarro a través de la xarxa Mai Més.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha agraït a l’Amical Mauthausen tota la tasca que fan «per tal de recuperar la memòria i lluitar contra el fascisme», i ha agraït a l’IES Lluís Simarro i als responsables de la trobada la preparació d’aquestes jornades. «Xàtiva és una ciutat que ha estat bombardejada i que ha patit les conseqüències del fascisme, i per això és un motiu d’orgull que s’impulse una activitat com aquesta per tal de recuperar la memòria».

Cerdà ha indicat també que espera «que aquesta trobada siga profitosa, aconseguint entre tots que aquelles ideologies que estan tornant a veure’s a Europa tinguen la menor acceptació possible entre la gent jove. Entenem que amb activitats com aquesta són necessàries per conscienciar del dolor que es produir en aquell temps, i sobre tot allò que esperem que mai més es torne a repetir».

Per la seua part, la regidora de Memòria Històrica de Xàtiva, Raquel Caballero, ha donat la benvinguda als estudiants i ha donat les gràcies als seus professors «per la gran tasca i el temps que han emprat en aquest projecte, perquè es tracta d’una oportunitat per a conèixer nous llocs i altres cultures. En definitiva una oportunitat de conèixer millor el món que habitem». Caballero ha afegit que «projectes com aquests ajuden als joves a ser més tolerats, oberts i respectuosos, convertint-los en els ciutadans d’un món millor per al segle XXI.

Durant aquest matí, els estudiants Erasmus han visitat diferents monuments de la ciutat vinculats a la Memòria Històrica com ara l’Aixopluc de l’Estació de trens, la pedra-homenatge als Maulets i el monument en record als deportats a Mauthausen que es troba en la plaça Arquebisbe Mayoral, junt al Museu de Belles Arts.

A més hui a les 19 de la vesprada, a l’Espai Cultural Sant Domènec, s’inaugurarà l’exposició «La maternitat d’Elna», a la que també assistiran tant els alumnes Erasmus com els de l’IES Lluís Simarro. Demà continuaran les visites per Xàtiva, i divendres hi ha prevista al Gran Teatre la Trobada de la Xarxa «Mai més», en la que participaran més d’una desena d’instituts de tota la Comunitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva