Solopizza Xàtiva

Espectacular la Nit Jove que va tindre lloc ahir per a nit al Camp La Murta. I és que van ser tres els grups que van vindre anit a Xàtiva a posar veu a la quarta nit de concerts de la Fira d’Agost 2021.

Els joves assistents van poder disfrutar dels concerts després de molta espera. I, encara que majoritàriament van estar tots seguts als seus seients respectant les mesures de seguretat, en alguns moments es van alçar del seu seient (sense menejar-se del lloc) per acompanyar als cantants. Situació que va crear certa tensió però que no va anar a més.

Maluks van ser les primeres a posar veu a la Nit Jove

Aquest grup revolucionari de reggae, dancehall i cúmbia es compon de quatre xiques que li canten a les nostres mares i àvies i no dubten a posar veu a diversos temes polítics i socials d’actualitat.

Oques Grasses, un dels grups més esperats, va ficar les emocions dels joves a flor de pell (literalment) amb la seua música

Oques grasses arribà a Xàtiva amb el seu «reggae casolà». De fet, s’enquadren més en aquest gènere amb tocs de música pop. Les seues cançons, tal com ho afirmen, acostumen a ser creades de manera senzilla, amb fets i successos de la seua vida quotidiana, expliquen les seues vivències, com si parlaren amb un amic.

La Fumiga va incendiar el Camp La Murta amb les seues cançons

L’últim grup, va ser La Fúmiga, el vent nou a l’escena musical valenciana. Un projecte original, engrescador i festiu que reprodueix al País Valencià el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa.

La Fúmiga va néixer com a formació de carrer, arrelada a la cultura de les bandes de música valencianes. Aviat començaria la seva transformació, deixant enrere els carrers per oferir un espectacle d’escenari però que conservés l’energia i dinamisme que sempre els ha caracteritzat.

A finals de 2019 publiquen el seu primer àlbum, Espremedors, on agrupen tots els senzills publicats fins el moment entre els que trobem èxits com “Mediterrània”.

WhatsApp Portal de Xàtiva