Solopizza Xàtiva

El 18 d’agost a les 21.00 hores: concert nit Jove: MALUCKS, LA FÚMIGA, OQUES GRASSES. L’entrada tindrà un preu de 5€. al Camp de Futbol La Murta i l’obertura de portes tindrà lloc una hora abans de començar. En acabar l’espectacle tindrà lloc un espectacle pirotècnic de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Tamarit.


La Fúmiga són vent nou a l’escena musical valenciana, un projecte original, engrescador i festiu que reprodueix al País Valencià el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa.

La Fúmiga va néixer com a formació de carrer, arrelada a la cultura de les bandes de música valencianes. Aviat començaria la seva transformació, deixant enrere els carrers per oferir un espectacle d’escenari però que conservés l’energia i dinamisme que sempre els ha caracteritzat.

Amb aquesta barreja de la cultura de banda i l’alternativa i la seva música festiva i amb un marcat caràcter mediterrani, han actuat en festivals com Feslloc, Viñarock, Festivern, Pirata Rock, etc.

A finals de 2019 publiquen el seu primer àlbum, Espremedors, on agrupen tots els senzills publicats fins el moment entre els que trobem èxits com “Mediterrània”.


Oques Grasses és un grup de música creat a Catalunya, Espanya. El seu estil musical és variat, però s’enquadra especialment en el reggae-pop.

Està format per set membres, la majoria dels quals han estudiat a l’Escola Superior de Música de Catalunya, excepte el cantant Josep Montero i el baixista Guillem Realp.​

Estil

El seu estil musical és variat, de fet en el seu primer disc no tenien una gran definició, sinó que apostaven per a deixar de costat les etiquetes i desconcertar al públic, amb el qual connecten durant les seues actuacions en directe.​ Afirmen que fan «reggae casolà», de fet, s’enquadren més en aquest gènere amb tocs de música pop, que s’ha fet més present especialment en el seu segon disc.​ Les seues cançons, tal com ho afirmen, acostumen a ser creades de manera senzilla, amb fets i successos de la seua vida quotidiana, expliquen les seues vivències, com si parlaren amb un amic.

Discografia

  • 2012: Un dia no sé com
  • 2014: Digue-n’hi com vulguis
  • 2016: You Poni
  • 2019: Fans del Sol
  • 2021: A Tope Amb La Vida

WhatsApp Portal de Xàtiva