Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • En la inspecció els agents van intervindre un cep metàl·lic, 2 gàbies trampa i 3 llaços de cable d’acer
  • En les instal·lacions es va trobar un medicament veterinari denominat supona sobre el qual existeix una alerta de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que assenyala la retirada de tots lots
  • A més, els investigadors, van localitzar un ocell rapaç nocturn de l’espècie Caro Comú amb ferides al cap i bec
  • També van participar en la inspecció 3 agents de la Policia Nacional de Bulgària que estaven sent formats i instruïts pel Servei Cinològic de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Vallada, en el marc de l’operació “ANTITOX”, ha investigat a un home per un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics a Barxeta.

El passat 22 de març, el Servei de Protecció de la Naturalesa de Vallada i el Servei Cinològic de la Guàrdia Civil, van realitzar una inspecció en una explotació agropecuària en el terme municipal de Barxeta.

Al llarg de la inspecció els agents van intervindre un cep metàl·lic, 2 gàbies trampa i 3 llaços de cable d’acer mancant dels indicatius de legalitat i un medicament veterinari denominat supona sobre el qual existeix una alerta de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que assenyala la retirada de tots lots.

Quan els investigadors van aprofundir a l’interior de les instal·lacions, van localitzar un ocell rapaç nocturn de l’espècie Caro Comú. A simple vista, els agents van poder observar que l’animal presentava lesions al cap, possiblement a causa dels impactes patits contra una tanca que li impedia la seua llibertat.

El Caro Comú va ser entregat en el Centre de Recuperació d’Espècies del Saler, on els veterinaris van informar els investigadors que l’ocell tenia símptomes d’hipotèrmia i ferides al cap i bec. Pel que, actualment, està rebent les cures necessàries per a la seua ràpida recuperació i futura introducció en el seu hàbitat.

Finalment, el Servei de Protecció de la Naturalesa de Vallada va procedir a la investigació d’un home de 46 anys, i de nacionalitat espanyola, per un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics a Barxeta.

A més, els agents van posar en coneixement de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana les infraccions pels fets ressenyats i van denunciar davant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la tinença, per part de l’autor, del medicament veterinari supona sobre el qual existeix una alerta de l’Agència Espanyola de Medicaments.

Cal destacar, que en el marc de l’operació “ANTITOX, hi havia 3 agents de la Policia Nacional de Bulgària que estaven sent formats i instruïts pel Servei Cinològic de la Guàrdia Civil que van participar en aquesta inspecció.

Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la seu d’Alzira.

WhatsApp Portal de Xàtiva