La falla Selgas organitza una taula redona amb artistes vinculats a la seua història

La cita comptarà amb els artistes del 2023 Víctor Navarro i Manolo Blanco així com també amb el cullerà Fede Alonso i el xativí Quique Climent

55

Solopizza Xàtiva

Centelys

La Falla Avinguda de Selgas i Adjacents ha programat per a aquest dijous 15 de desembre (19:30h, Sala Noble de la Casa de Cultura) una taula redona amb quatre artistes fallers directament relacionats amb la comissió al llarg de la història, per tal de recordar els seus cadafals però també per parlar de la situació actual de l’ofici.

Entre els professionals convidats estarà Manolo Blanco, amb qui la falla Selgas va aconseguir quatre primers premis de secció especial infantil (2008, 2009, 2011 i 2012), i el qual ha realitzat un total de sis falles infantils i cinc falles grans. Aquest any 2023 Blanco torna a la demarcació del barri de les cases barates per tornar a competir a la secció especial infantil en un any especial com és el del 50 aniversari.

També estarà present l’artista encarregat de la falla gran en aquest any d’aniversari, el xellí Víctor Navarro, qui debuta precisament a Xàtiva aquest any amb la falla Selgas, tot i que compta ja amb una experiència de més d’una dècada que l’ha portat a plantar a localitats com ara València, Algemesí, Bolbaite o Catarroja, sempre vinculat a cadafals socials i solidaris com ara el que aquest any realitzarà a la falla Tres Forques-Cuenca-Pérez Galdós del Cap i Casal en honor a Noah Higón, per tal de donar visibilitat a les malalties rares.

Des de Cullera assistirà l’artista Fede Alonso, qui guarda especial estima a la falla ja que va ser l’encarregat de realitzar els cadafals dels anys 2001 i 2002, tot i que no ho va poder fer amb la seua signatura perquè no es trobava encara agremiat. Des d’aleshores la seua carrera com a artista faller ha experimentat un ascens lineal que l’ha portat a plantar a la secció especial de Cullera, Dénia i Torrent entre d’altres, a més d’haver realitzat aquest any un cadafal per a Burgos amb motiu de l’aniversari de la seua catedral i de ser expert en la confecció de decorats, que s’han exhibit en escenaris com ara el Festival Medusa.

Per últim, també aportarà la seua visió Quique Climent, integrant dels equips VACLIVE primer i “Ingeni i Gràcia” després, amb els quals la falla Selgas va aconseguir un bon grapat de primers premis infantils i falles per al record des de 1995 fins a 2006.

L’acte estarà moderat pel periodista i membre de la comissió José Luis Lagardera Ventura, i estarà obert al públic, ja que després de la intervenció dels artistes convidats s’obrirà un torn de paraula per a totes les persones assistents.

WhatsApp Portal de Xàtiva