Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

ahir matí va tindre lloc una nova reunió de la Junta de Seguretat a l’Ajuntament de Xàtiva. Els distints cossos de seguretat que operen a la ciutat han estat convocats per a abordar el dispositiu de vigilància i protecció que es desenvoluparà de cara a la celebració de les imminents festes falleres. A més de l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, han estat presents el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente; la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí; el comissari cap de Policia Local, Antonio Collado; el inspector en cap de la Policia Nacional, José Antonio Martínez i el capità de la Guàrdia Civil, Pedro Plaza, que s’incorporen per primera vegada a la Junta Local de Seguretat, i altres representants de la Delegació del Govern, Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Entre els assumptes abordats a la reunió destaca la sol·licitud de reforç a la Policia Nacional per a assegurar una major seguretat en els actes multitudinaris que formen part del programa de festejos de les falles a Xàtiva de 2019. D’altra banda, l’alcalde Roger Cerdà ha demanat a la Guàrdia Civil que s’incrementen les mesures actives de vigilància i protecció de la zona de Bixquert, competència d’aquest cos de seguretat.

Atesa la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua, moment de l’any en què es produeix una gran afluència de veïns a Bixquert, el cap de Policia Local, Antonio Collado, ha anunciat que va a entrar en servei el dispositiu de drons de vigilància. La Policia Local compta amb dos agents amb formació i permisos pertinents que els capaciten per al desenvolupament d’aquestes funcions.

A més a més, el cap de Policia ha informat a la Junta de Seguretat que la Policia Local destinarà efectius al retén de Bixquert durant el temps de vacances de Pasqua i que s’estan duent a terme patrulles especials de vigilància de l’àrea de Bixquert per part dels municipals durant les nits de divendres i dissabte. L’alcalde convocarà una reunió amb l’associació de veïns de Bixquert per a informar-los de primera mà de totes aquestes mesures.

No obstant això, des de la Junta Local de Seguretat s’ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la població, en el sentit de que Xàtiva és una ciutat segura, donat que no s’aprecien variacions significatives en l’índex de criminalitat a la capital de La Costera, els quals continuen estant per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva