WhatsApp Portal de Xàtiva

La Regidoria de Joventut de la Ciutat de Xàtiva i el Consell de la Joventut, posen a disposició del municipi, els serveis d’orientació Laboral, educativa i d’associacionisme Juvenil.

En el que respecta al Servei d’Orientació Laboral, està dirigit a joves d’entre 12 i 30 anys, demandants d’ocupació per al desenvolupament de les competències necessàries en la cerca d’ocupació.

A partir de l’anàlisi de les necessitats individuals, es proporcionarà una assessoria individualitzada que consistirà en acompanyar a la persona demandant, a través d’una atenció personalitzada, en l’anàlisi de la seua situació laboral, en l’establiment d’un objectiu professional i en els primers passos cap a la seua inserció laboral. A més, es proporcionarà ajuda per a l’elaboració de les diferents eines de cerca d’ocupació tals com: carta de presentació, Curriculum Vitae i entrevistes, i es facilitarà la inscripció en els recusos digitals especifics d’ocupació tals com a portals d’ocupació, xarxes…

Per altra banda, a través del Servei d’Informació i Orientació Educativa, els joves d’entre 12 i 30 anys, podran sol·licitar informació, assessorament i orientació educativa, així com informació sobre els recursos per a l’escolarització i formació. Les seues funcions són donar informació sobre els centres i recursos educatius així com l’assessorament i l’orientació sobre itineraris i opcions formatives així com donarà tota la informació relativa al calendari escolar i als processos d’admissió, matrícula, etc. A més a més, també prestarà orientació i assessorament sobre alternatives per a continuar o reprendre la trajectòria escolar i/o professional.

Així mateix, per part del Tècnic del Consell de la Joventut de Xàtiva, s’ofereix el Servei d’Associacionisme Juvenil, on s’informarà a tot aquell que estiga interessat en associar-se, informació sobre els passos a seguir per a realitzar-ho.

La Regidora de Joventut, Lena Baraza, destaca, a més a més, la col·laboració amb l’associació AXATEA pel que fa al servei educatiu i laboral així com que l’objectiu és “donar una resposta als i a les joves perquè tornen al món educatiu o que s’integren en el món professional i per això la joventut ha d’estar informada de les eixides laborals i educatives que tenen al seu abast. És un servei que sempre hem donat, doncs la Casa de la Joventut està oberta a la ciutadania però ens hem adonat de què calia anar un pas més enllà i establir un servei especialitzat, posant-lo en marxa de forma efectiva, amb un horari d’atenció individualitzada”.

El Servei d’orientació laboral i estudicativa es presten en La Casa de la Joventut (C/ Moncada, 14) i s’haurà de de sol·licitar cita de dilluns a divendres, a través del següent telèfon: 962274342 (horari d’atenció telefònica de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h), o per mitjà de correu electrònic a l’adreça joventut@ayto-xativa.es (especificant servei, nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte). Per poder fer ús del Servei d’Associacionisme Juvenil, s’haurà sol·licitar cita de dilluns a divendres, a través de la següent adreça de correu electrònic: cjxativa46800@gmail.com (especificant nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte).

Clinica Fertilidad Xàtiva