Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El C.B. Genovés tornarà a les pistes el dilluns 14 de setembre. Més de mig any sense poder portar a la pràctica una activitat que gira al voltant d’un esport que el propi club considera com un esport per a persones intel·ligents. “Sempre hem considerat que decidir jugar a aquest esport és una decisió de persones intel·ligents, un esport que pot suposar molt més que el simple fet de sumar punts com a conseqüència de clavar un baló per una cistella”, comenten dels del C.B. Genovés.

Amb aquesta premissa el club sempre ha marcat una forma de funcionar que va molt més enllà de l’estrictament esportiu. El començament de la temporada és el millor moment per a fer reflexió i marcar-se una sèrie d’objectius bàsics, a més dels merament esportius, per a dur a terme al llarg de la temporada. L’esport té un reconegut potencial per a transmetre valors però és absolutament necessari donar-li un enfocament intencional. I més en una temporada tan diferent com la que va a començar en breu.

Si volem un club que continue en la idea de que la formació de les persones és prioritària, necessitem un grup d’entrenadores i entrenadors com el que el club compta, un grup que naix des del propi club i que ha viscut tota la seua etapa de jugador/a amb aquesta forma de funcionar. Si el que volem és formar persones preparades per a jugar a bàsquet però també per millorar la societat, els entrenadors/es han de ser persones especials, persones preparades”. I el C.B. Genovés presumeix d’açò. Un grup de formadors/es amb experiència i amb ganes de tirar endavant un projecte que ja porta quasi 30 anys. “Presumim de comptar amb un grup de persones per a entrenar que exerceixen un paper fonamental i que la seua figura va més enllà de la pista de bàsquet, completant la formació i l’educació que els jugadors/es recibeixen a les seues cases o en el col·legi”.

Comença una temporada i el C.B. Genovés ja està preparat. Cada equip amb els seus entrenadors/es i amb ganes de veure córrer a les jugadores i jugadors pel Pavelló Municipal “Paco Cabanes”.

Persones com Marina, Ferran, Alba, Laia, Cheickh, Borja, Andrés, Joan han aterrat al club per juntar-se amb altres entrenadors que ja porten més anys i que de segur sumaran per a aconseguir objectius com els que el CB Genovés treballa.

Des del club, després de confirmar-se que la temporada arranca, s’afirmava que “tenim la sort de presentar un grup d’entrenadors/es amb la capacitat d’ajudar a les persones a transformar-se, on el realment important no és aconseguir els resultats esportius sinó el procés de transformació de l’equip quan donem el millor de nosaltres mateixos, amb les limitacions existents, per amb els objectius ben clars. Marina Oltra, en la seua segona temporada en el club reflexionava sobre el que es pot aconseguir amb un esport com el bàsquet sempre i quan les prioritats estiguen ben clares “la competició és una gran aliada a l’hora d’educar en valors però si guanyar es converteix en l’única finalitat, els valors es converteixen contravalors, actuant en direcció contrària del que pretenem. Nosaltres volem utilitzar la competició com un recurs per formar persones, potenciar totes les seues capacitats i després que lluiten pel que pretenen en la seua vida”.

Comença una temporada diferent per a un club que cada any busca ensenyar a estimar un esport amb gran potencial per transformar la societat, formar jugadors i jugadores que vagen per la vida pressumint de ser-ho. Una temporada diferent, però amb uns objectius ben clars, i tot rodejat d’un grup d’entrenadores i entrenadores amb un gran potencial humà.

WhatsApp Portal de Xàtiva