El servei d’atenció assistencial d’Ontinyent atén 31 telefonades el primer cap de setmana

El 88% de les persones que viuen soles manifesta que el confinament estan vivint-lo amb normalitat i que estan atesos per familiars i veïnat

43

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut durant el cap de setmana 32 peticions d’atenció psicològica i de compra d’aliments i de medicaments, dins del servei telefònic posat en marxa el passat divendres per atendre a les persones majors i amb mobilitat reduïda confinades pel coronavirus.

Amb aquest servei, a més d’atenció psicològica a la població en general, l’ajuntament facilita la compra d’aliments o medicaments a les persones majors o amb mobilitat reduïda que així ho demanen al telèfon 96 291 82 10, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Igualment també s’ofereix la possibilitat de fer trasllats als centres de salut si així fos necessari.

Un equip de sis psicòlegs municipals rep les telefonades que van arribant. En cas de requerir una atenció psicològica, els mateixos professionals són els que fan l’atenció directament, mentre que si el requeriment és per compra aliments o medicaments o es tracta d’un trasllat a un centre de salut, la petició se centralitza en Serveis Socials i les regidores Natalia Enguix, Sayo Gandia i Paula Soler. El dispositiu, a més, compta amb el suport de Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja, segons han explicat des de l’ajuntament.

En aquest sentit, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha informat que durant els dies 18 i 19 de març, l’ajuntament es va posar en contacte amb un total de 542 persones majors de 65 anys que viuen soles a Ontinyent. El 88% de les persones telefonades va manifestar que estava vivint bé el confinament i cap d’elles necessitava que se li fera la compra o ser traslladada al centre de salut. Les persones que manifestaven cert decaïment o estaven preocupades per la situació rebran, en principi, atenció psicològica telefònica.

El resultat d’aquest sondeig revela que la majoria de les persones que viuen soles a la ciutat es troben ateses pel seu cercle familiar o d’amistat, una dada que per a l’alcalde d’Ontinyent constata «que tenim una ciutat amb una xarxa familiar i de veïnat molt potent que apareix en moments com estos de tanta dificultat», ha exposat Jorge Rodríguez, qui ha declarat que aquest tipus de telefonades a la gent que viu sola a Ontinyent se seguiran realitzant mentre dure l’estat d’alarma. «Anem a estar molt pendents de la nostra gent i sobretot de la més vulnerable perquè no podem permetre que ningú es quede al camí», ha assenyalat l’alcalde d’Ontinyent.

A més, des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha informat que es mantindrà el servei de menjar a casa per als 144 menors de famílies vulnerables. Malgrat que la Conselleria d’Educació ha remés un abonament als menors escolaritzats amb beca de menjador, l’ajuntament creu convenient no interrompre el servei municipal a causa de la situació d’excepció que viuen les famílies d’estos menors: «és la millor manera de garantir que aquests menors mengen cada dia», ha exposat el regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui ha avançat que durant el temps que els centres escolars estan tancats s’està aprofitant per a fer una neteja intensiva de totes les instal·lacions.

WhatsApp Portal de Xàtiva