El plenari municipal aprova el Pla Municipal de Control de Colònies Felines de Xàtiva

211

Solopizza Xàtiva

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar aquest dissabte, inicialment, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i de Ciutadans, i les abstencions de Xàtiva Unida i Partit Popular, el Pla Municipal de Control de Colònies Felines Urbanes de Xàtiva.

L’alcalde Roger Cerdà va explicar que “en l’elaboració d’aquest Pla s’ha portat a terme un procés participatiu, que era molt important, i s’ha contactat amb professionals per a assessorar-nos en aquest procés, a més dels voluntaris i altres administracions que ja havien començat aquest camí i ens han servit de referent”.

Per la seua part la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra va manifestar que “la competència del benestar dels gats és de l’Ajuntament, i per això hem assumit aquesta tasca amb aquest Pla municipal. La nostra voluntat és afrontar el problema i donar solució per preservar el benestar dels animals i evitar problemes de sanitat pública”. Sinisterra va defensar també que “ni som la primera ni serem l’última població en dur a terme un pla de gestió de colònies urbanes, i ens hem basat en l’experiència de ciutats que ja porten anys realitzant aquest treball. El document recull la major part dels suggeriments i aspectes que s’han anat presentant en les reunions i en les consultes de la ciutadania”.

La regidora de Ciutadans Maria Beltrán també va mostrar el seu recolzament explicant que “una de les parts més importants és el teixit associatiu existent i els voluntaris, que seran els que identificaran les colònies i s’encarregaran del manteniment. Creguem important començar amb aquest Pla, amb el treball especificat, i sobretot amb les modificacions que vagen sorgint segons les necessitats existents”.

El regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca va valorar positivament el contingut tècnic d’aquest document, “però no ho considerem un Pla perquè no hi ha consignació econòmica al respecte. Sols es posa de manifest la feblesa d’aquest ajuntament”, mentre que la regidora del Partit Popular Pilar García va indicar que “des d’agost de 2020 no hem vist més que un despropòsit rere d’altre. Han creat un conflicte inexistent en aquest sentit i el Pla que duen a votació no té substància ni dades de rigor. Anem a abstenir-nos i a seguir ben de prop cada pas que donen en aquest sentit”.

WhatsApp Portal de Xàtiva