El nuevo Sona la Dipu arrancará en Xirivella y terminará en Gandia

1841
  • Entre els artistes convidats al certamen, destaca l’actuació del grup Izal
  • La novena edició del concurs compta amb un jurat renovat i una important presència en els festivals més reconeguts del país
  • Sona la Dipu es presentarà en societat el pròxim 11 de maig en una roda de premsa on es coneixerà el jurat del concurs

La novena edició del concurs de Pop–Rock Sona la Dipu arrancarà el 27 de maig a Xirivella i es clausurarà el 30 de setembre a Gandia, en una final en la qual es decidiran els dos guanyadors d’un certamen musical molt renovat.

Quatre municipis més completen el calendari del concurs, en els quals actuaran els 12 grups seleccionats pel jurat per a passar a les semifinals. Les dates establides per a aquests concerts són el 23 de juliol a Alzira, el 19 d’agost a Ontinyent, el 27 d’agost a Picassent i el 8 de setembre a Utiel.

Entre els artistes convidats al Sona la Dipu, destaca l’actuació del grup d’indie rock madrileny Izal, que actuarà en la semifinal d’Ontinyent el 19 d’agost. El concurs comptarà amb més cantants i bandes convidades que actuaran en els diferents municipis.

Sona la Dipu estarà present en els festivals més importants del país. Els grups participants de les diferents edicions del concurs actuaran en reconeguts esdeveniments com el Get Mad, Primavera Sound, el Festival dels Arts, el Canet Rock, el Festival Cap de Plata, Low Festival, Arenal Sound, Fuzzville, Granada Sound i el Sevilla Interestel·lar.

El concurs també participa en dos importants esdeveniments la setmana vinent. El 12 de maig, Sona la Dipu col·laborarà en la festa de presentació del festival Canet Rock, amb la participació del grup Tardor, entre molts uns altres reconeguts artistes. Es tracta d’un concert que se celebrarà en la Sala Luz de Gas de Barcelona a benefici de l’Associació Mare Mortum, una plataforma ciutadana que té l’objectiu de fomentar un canvi en les polítiques europees migratòries i d’estrangeria.

A més, la Diputació i el Low Festival han organitzat una festa de presentació del festival el pròxim 14 de maig en Les Naus de València, en la qual actuarà Second al costat de les bandes valencianes Badlands i Holy Paul, guanyadors de l’última edició del Sona la Dipu.

Sona la Dipu es presentarà l’11 de maig en roda de premsa, on es desvetlaran els membres del renovat jurat d’aquesta novena edició, format per persones amb una gran influència en el món musical, entre els quals es trobaran crítics musicals, directors de festivals o periodistes especialitzats, de manera que els grups tindran l’oportunitat de ser promocionats i actuar davant de persones molt reconegudes en el sector.

Un total de 79 bandes en la novena edició del concurs

La novena edició del concurs de Pop–Rock Sona la Dipu ha rebut la sol·licitud de 79 bandes musicals. Aquesta edició comptarà amb quatre semifinals en la qual actuaran en directe tres grups i només un d’ells passarà a la final, que consistirà en un concert amb els quatre grups seleccionats, on es decidiran els dos guanyadors del concurs.

El certamen introdueix diversos canvis en aquesta edició, entre els quals destaca la total transparència amb la visibilitat del jurat, la realització de més concerts de menor format, una major austeritat, la creació d’un nou premi de música en femení i l’aposta pels artistes locals i la cultura valenciana.

La partida total del programa és de 800.000 euros i es manté el premi a la millor cançó en valencià, encara que aquest guardó no és excloent i “en cap cas pot condicionar que un grup que cante en valencià guanye el concurs”, ha assegurat la diputada de Joventut, Isabel García.

WhatsApp Portal de Xàtiva