El Joventut de Badalona visita el centre ocupacional la Costera de Xàtiva.

Amb motiu del torneig del Genovés, la Penya conviu amb les usuàries i usuaris del Centre Ocupacional.

139

Solopizza Xàtiva

Des de fa tres anys i amb motiu d’un Torneig de bàsquet que es disputa al Genovés el Centre Ocupacional La Costera es veu envaït per jugadors que arrodoneixen un cap de setmana en la comarca amb una visita a una associació que es dedica a la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Si bé el dia a dia en un centre com el de Xàtiva ja té un ritme frenètic, una jornada com aquesta dóna un plus de vertigen pel diferent en que es converteix, per varis motius.

Evidentment per rebre la visita d’uns jugadors que en un futur i en el seu camp de l’esport van a ser referents per a molts dels aficionats d’aquest esport, també veure persones joves amb inquietuds de conèixer entitats com Aspromivise i poder conviure al llarg d’un matí totes juntes fan d’aquesta jornada un dia especial.

És la tercera vegada que el Joventut de Badalona visita el centre ocupacional, també el curs passat l’equip alemany del Bayern de Munich va realitzar una visita per veure tot el que fan les usuàries i usuaris del centre. Una forma de fer visible tot allò que és capaç de portar a terme un col·lectiu com el de les persones amb diversitat funcional intel·lectual.

“Activitats com aquestes fan que la societat normalitze aficions, feines, esports en els dos sentits. Tan important és l’educació de les persones que estan treballant al voltant d’un esport com les persones que ho estan fent al voltant de la seua feina. Creguem que iniciatives com aquestes enriqueixen a una associació com Aspromivise però també estem convençuts que les persones que ens visiten, i en aquest cas persones que viuen en un mon esportiu idíl·lic, s’emporten un aprenentatge que els va a servir de segur en el seu dia a dia. La societat la formem totes i totes tenim coses que ensenyar però també que aprendre de les altres”, comentava Amor Amorós en el moment de dirigir-se als jugadors del club badaloní.

El responsable de Cantera del Joventut de Badalona i entrenador de l’equip cadet que visitava el centre ocupacional afirmava que “som molt conscients que per fer una bona formació i no només en el bàsquet sinó en la vida hem de tenir un xiquet, un jugador, un estudiant el mes complet; i és un missatge que nosaltres els hi donem en el dia a dia. Ser jugador de bàsquet no només és a la pista sinó les 24 hores i forma part de saber compaginar la teua vida familiar, la teua vida d’amistats, amb la teua vida educativa que nosaltres la posem evidentment al mateix nivell que el rendiment esportiu. Intentem inculcar-los aquestos valors des de que són ben menuts perquè han de ser ben conscients que ha de ser totalment compaginable. Experiències com aquestes els enriqueixen en gran mesura. És important veure la societat des de totes les seues vessants, Forma part de l’aprenentatge de les persones, perquè abans de jugadors, són persones i són el futur de la nostra societat”

Aspromivise torna a mostrar a fer-nos vore que les capacitats de les persones han de ser el motor per millorar la societat, independentment de la procedència i de les tasques diàries que desenvolupe cada persona. La societat som tots i entre tots hem de fer-la justa.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva