El Departament de Salut Xàtiva – Ontinyent posa en marxa la seua Comissió de Sostenibilitat

175

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • Formada per professionals de distintes àrees pretén servir per a elaborar un pla de reduccions d’emissions de CO2
  • També busca formar i sensibilitzar població i professionals per a adoptar mesures de lluita contra els efectes del canvi climàtic

S’ha constituït la comissió de sostenibilitat del Departament sanitari Xàtiva-Ontinyent. Entre les seues objectius figura l’elaboració de l’un pla de reducció d’emissions de CO2 i l’establiment de plans anuals d’acció en matèria de sostenibilitat en tots els centres sanitaris del Departament.

Entre les comeses d’este nou òrgan figura també la formació, sensibilització i conscienciació sobre la importància d’esta matèria entre els professionals i usuaris de la Sanitat.

Després d’haver participat l’any passat en la Cimera Europea sobre el canvi climàtic en la salut, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent manté el seu compromís amb el medi ambient integrant-se en el Grup de Treball Internacional “Low-carbon healthcare in the Mediterranean” que servix de marc contextual per a la constitució d’esta comissió.

La comissió està formada per “professionals interessats en la promoció de la sostenibilitat mediambiental i representatius dels diferents servicis” del Departament, segons establix el seu reglament intern.

A més, este òrgan la pertinença del qual no genera drets retributius, està obert a la participació de quants professionals mostren el seu interés, així com a la recepció d’idees i projectes que vagen en la línia dels seus objectius.

Durant la sessió constitutiva s’ha constatat la iniciativa de la Comissió per a coordinar les accions dels projectes i programes que han sorgit durant l’últim any per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic des del sector sanitari.

Principalment es va abordar la necessitat de posar en marxa plans sobre la mobilitat i transport cap a i des dels centres hospitalaris tant de pacients com de persones usuàries, la reducció dels consums energètics dels centres sanitaris del Departament, l’increment de la recollida selectiva de residus per a reciclatge, així com la importància de la implantació de la telemedicina o consultes online.

La Secretària d’esta Comissió i responsable de projectes d’I+D, María José Mora, ha explicat que la posada en marxa d’este òrgan “pretén ser també un espai d’intercanvi d’idees i propostes innovadores” que en coordinació amb l’àrea d’investigació del Departament puguen aconseguir la seua posada en marxa en benefici del medi ambient».

La Gerent del Departament i presidenta de la comissió de sostenibilitat, Margarita Llaudes, defén “la importància que en la lluita pels efectes del canvi climàtic tenen les organitzacions sanitàries. Hem de ser coresponsables dels efectes que causem sobre la salut ambiental quan prestem assistència sanitària a la població, per això tota iniciativa per a reduir els efectes negatius en el medi ambient, revertirà sobre la millora de la nostra salut”.

WhatsApp Portal de Xàtiva