Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació Amor Amorós han visitat aquest matí el col·legi Jacinto Castanyeda i l’Institut Josep de Ribera amb motiu de l’inici del curs escolar 2023/2024, que ha transcorregut amb total normalitat.

Cal destacar que a hores d’ara encara existeixen vacants en qualsevol curs d’Infantil i de Primària, pel que es pot donar resposta a alumnat nouvingut que puga arribar a la ciutat i que s’haja d’escolaritzar. En total hi ha 185 vacants en Educació Infantil i 255 vacants en Educació Primària, mentre que en Educació Secundària existeixen un total de 100 vacants, si bé el primer cicle es troba complet als centres públics del municipi.

«Sabem que la majoria de claustres estan complets i per tant tots els centres disposen del professorat que tenen adjudicat per a aquest inici de curs», ha explicat la regidora d’Educació Amor Amorós des del col·legi públic Jacinto Castanyeda, on aquest any s’estrena l’aula d’infantil de 2 a 3 anys. Amorós també ha destacat que «des de la regidoria d’Educació hem fet algunes intervencions en qüestió de manteniment que ens han requerit els centres per posar-los a punt».

A més a més, també s’ha posat en marxa el servei gratuït d’escoleta matinera, amb el qual es pretén millorar la conciliació familiar. El servei es presta els dies lectius de 7:30 a 9h als col·legis públics on estan matriculats els xiquets i xiquetes, i pel moment hi ha un total de 166 inscrits.

Obres Pla Edificant

L’alcalde i la primera tinenta d’alcalde han visitat també l’Institut Josep de Ribera, on es troben en marxa les obres per a la construcció del nou aulari de tres plantes, amb una inversió de més de 1,2 milions d’euros.

«Aquesta és una de les obres més importants a la nostra ciutat dintre del Pla Edificant, com també està en marxa la construcció del nou centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita», ha explicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha recordat que «ambdues intervencions han de concloure en el present curs 2023/2024».

A més a més, tal i com ha recordat Cerdà, cal afegir un altre dels contractes dins del Pla Edificant que està en procés d’adjudicació, com és el projecte de reforma integral del Centre d’Educació de Formació Professional La Costera, i també amb posterioritat, la redacció de projecte del col·legi Attilio Bruschetti. «Gràcies al Pla Edificant podem reformar els nostres centres educatius i des de l’Ajuntament de Xàtiva anem a seguir treballant dia a dia per a què aquest Pla siga una realitat i que les millores es porten a terme en el menor temps possible».

WhatsApp Portal de Xàtiva