El curs de Suzuki del Conservatori es consolida amb la seua tercera edició

288

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

La regidora del Conservatori, Empar Penadés (Compromís) ha presentat la tercera edició del Curs del Mètode Suzuki del “Lluís Milà”. Aquest seminari coordinat per Seo Perucho i Joan Furió, professors del conservatori municipal, s’impartirà el proper cap de setmana 11 i 12 de febrer.

Com ha dit Penadés “personalment crec que és una necessitat el treballar en esta línia per dinamitzar el Conservatori i per consolidar el centre com un referent de la comarca però també considere que estes activitats serveixen per incentivar els xiquets i xiquetes a endinsar-se en el món de la música. Sense dubte metodologies com esta de Suzuki resulten molt interessants en esta estratègia d’obrir el Conservatori a la gent”.

En aquesta ocasió el curs comptarà amb el violinista de reconegut prestigi internacional Jan Mathiessen. Mathiessen, actualment imparteix classe a Aarhus (Dinamarca) on, ademés d’ensenyar a xiquets de primerenca edat (des dels 3 anys), ensenya també pedagogia del violí a professors. D’altra banda, Jan Mathiessen és “teacher trainer” per la ESA (Eropean Suzuki Association) i imparteix cursos de formació per tot Europa. Segons Seo Perucho, una de les organitzadores del curs, “es tracta d’un dels professors més sol·licitats de tot Europa i considerem que és un privilegi poder comptar amb ell a Xàtiva”.

El curs està adreçat a xiquets i xiquetes que estan aprenent a tocar el violí d’entre 3 i 14 anys. Enguany s’esperen 60 alumnes, alguns provinents d’altres ciutats de l’Estat, com ara Vigo, Saragossa o Múrcia.

Per a Joan Furió, un dels organitzadors del curs “el mètode Suzuki té cada vegada més seguidors perquè és un tipus de metodologia musical que creu fermament que tots els xiquets són vàlids per a la música, només hem de crear un ambient apropiat”

Els alumnes de corda del conservatori participen gratuïtament al curs i els alumnes de fora paguen una inscripció de 45€. Les classes seran totes col·lectives i estaran organitzades per edats. També hi haurà xerrades pels pares i pels professors assistents al curs. Aquestes xerrades les faran Jan Matthiesen i Maribel Prat, pedagoga. El seminari finalitzarà diumenge a les 17 hores amb un concert a Sant Agustí.

El mètode Suzuki fou creat pel violinista i pedagog japonés Shinichi Suzuki a mitjans del segle XX. Es basa en la llengua materna, és a dir, de la mateixa manera que s’ensenya a un xiquet a parlar se li ensenya música. És per això que la col·laboració del pare o mare és necessària perquè l’edat d’iniciació a l’aprenentatge del violí pot ser molt abans del que és habitual. D’aquesta manera, els xiquets poden començar a tocar el violí, cello o piano a l’edat de 3 anys.

WhatsApp Portal de Xàtiva