Unitat d'Innovació i Investigació del Departament XàtivaOntinyent

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • El Jurat ha determinat els tres projectes innovadors finalistes que es presenten ara a votació entre professionals
  • La idea pretén motivar els professionals de la salut per a aportar idees innovadores en seguretat i satisfacció del pacient i sostenibilitat.

Ja està oberta la votació entre professionals de la salut per a l’última fase del concurs d’idees innovadores “JoInnove”. El concurs està organitzat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública través de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) i s’ha posat en marxa per primera vegada en la sanitat pública valenciana en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent amb el suport financer també, de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI)

Este premi té entre els seus objectius motivar els professionals per a generar innovació en l’àmbit sanitari que puga compartir-se amb la iniciativa privada d’empreses o públiques de amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial, la seguretat de pacients i professionals i la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Els projectes finalistes són tres, un en l’àrea de seguretat de pacients i professionals, un altre en l’àrea satisfacció de pacients i professionals que han sigut presentades per personal de l’Hospital d’Ontinytent i la tercera en sostenibilitat econòmica i energètica que s’ha presentat des de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Així “JoInnove” ha presentat idees innovadores per al desemvolupament d’una APP per a incentivar l’ús del transport compartit cap a i des del centre sanitari, tant per a professionals com a usuaris que residisquen en una mateixa localitat, amb això es pretén reduir emissions de CO2 i millorar la mobilitat urbana.

En l’àmbit de la satisfacció de pacients, “JoInnove” presenta un dispositiu anatòmic per a l’arreplega d’orina en dones ingressades que els permeta major comoditat i evite lesions i molèsties característiques de l’ús dels actuals dispositius rígids que s’utilitzen.

Un altre projecte finalista tracta d’un apòsit adhesiu dèrmic que permet l’accés fàcil a les constants vitals del pacient, la seua localització i el seu historial clínic i identificació que substituirà a les actuals polseres que a penes contenen informació útil i poden resultar incòmodes per a usuaris i professionals.

El passat mes de Juny es va obrir la fase de presentació de projectes en què s’han presentat 27 idees innovadores. Després de la fase interna d’estudi de les mateixes i deliberació per part del jurat, la setmana passada es van fer públics els tres projectes, en les seues respectives modalitats, que han resultat finalistes i que ara s’exposen a votació.

L’incentiu d’este concurs és el finançament del desenrotllament del projecte guanyador, així com un viatge de l’equip guanyador a l’Institut d’Innovació i Salut Digital de l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona, un centre punter en esta matèria dins de la Sanitat pública. A més, cada equip finalista és premiat ja amb una tauleta digital.

La responsable de projectes de FISABIO i responsable de la Unitat d’Innovació de l’Hospital de Xàtiva, María José Mora, ha manifestat que “este concurs ha permés descobrir les possibilitats innovadores dels nostres professionals, posar-los en valor i motivar a nous participants en el que es pretén que siga una tònica general i valor afegit al treball que exercix el col·lectiu de professionals de la salut”.

Tota la informació així com la votació i el desenrotllament d’este esdeveniment d’innovació pot consultar-se en la pàgina web https://joinnove.fisabio.san.gva.es/nova-proposta.php on està disponible fins al pròxim dia 20 de novembre en el seu espai web.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent és el primer de tota la Sanitat pública valenciana que posa en marxa esta iniciativa d’innovació i investigació junt amb el teixit empresarial a qui se li encarregarà ara del desemvolupament del projectes guanyador al igual que participa en altres projectes innovadors i investigacions que estan sorgint en aquest departament sanitari de les comarques centrals.

WhatsApp Portal de Xàtiva