El CCX acollirà el I Simposi de Futbol Base Ciutat de Xàtiva

273

Hi haurà rellevants ponents del món del futbol, com Benito Floro, José Ramón Alesanco o Fernando Giner, entre d’altres

Aquest migdia s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva el I Simposi de Futbol Base Ciutat de Xàtiva. A l’acte de presentació han assistit el regidor d’Esports, Pedro Aldavero i els entrenadors de futbol Marcos Camacho i Fernando Giner, exjugador del Valencia C.F. i de la selecció espanyola. El simposium tindrà lloc els propers dies 5 i 6 de desembre al Centre Cultural Xàtiva i va dirigit a entrenadors de futbol base.

El regidor Aldavero ha agraït l’organització a la nostra ciutat d’aquest simposi i ha desitjat que la iniciativa tinga continuïtat. Aldavero ha manifestat que “l’Ajuntament de Xàtiva comparteix la consideració de la importància de l’esport base com a eina fonamental per a l’educació dels xiquets a través d’una correcta transmissió dels valors esportius”.

Per la seua banda, Marcos Camacho ha explicat el fet de l’elecció de Xàtiva com a seu del simposi: “en primer lloc, perquè mai s’havia fet ací un simposi d’aquestes característiques. Després, perquè Fernando Giner havia estat ací d’entrenador i perquè la situació geogràfica de Xàtiva possibilita que acudisquen entrenadors de diverses comarques i comunitats autònomes. De fet, vénen entrenadors de Ciudad Real, Tomelloso o fins dels EUA”. Camacho s’ha mostrat satisfet del nombre d’inscripcions que estan havent. Concretament, 75 d’un centenar disponible, a una setmana del simposi.

Finalment, Fernando Giner ha destacat que “la formació és la base per a que els xiquets siguen bons esportistes i persones. Hem preparat ponències molt diverses, amb primeres figures del món del futbol. Parlarem de valors, de metodologia, d’alimentació o de xarxes socials”. L’exfutbolista d’Alboraia ha comentat que “el que vulguem és que els coneixements que s’adquirisquen al llarg del simposi puguen ser aplicats a l’endemà mateix, com una ferramenta real de treball”.

Les jornades comptaran amb la participació de rellevants personatges del món del futbol com ara Benito Floro, José Ramón Alesanco, el psicòleg esportiu José Carrascosa o l’agent FIFA José Manuel Tárraga, entre d’altres.

Les inscripcions per al simposi poden efectuar-se a través de la web www.futboltecnic.tk

WhatsApp Portal de Xàtiva