EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Torna les dates estivals i el Genovés torna a les seues arrels dels tornejos. L’any 2003 el club de La Costera va iniciar una aventura que mai s’esperava que continuara 20 anys després. Dues dècades en les que el torneig mini del Genovés tan sols l’ha aturat la pandèmia i que en totes i cadascuna de les edicions ha presentat un nivell comparable al d’un campionat d’Espanya. Vint anys han donat per a que en aquest 2024 pugam vore jugadors i jugadores que ara estan jugant a les millors lligues del món. Podem parlar de jugadors com Clara Ché, Joel Parra, Guillem Vives, Juan Núñez, Josep Puerto, Aday Mara, Jaime Pradilla… que en 11-12 anys van participar al torneig del Genovés i ara ho fan per tot arreu del món competint a les millors lligues.

Durant tot este temps el torneig no ha parat d’evolucionar intentant adaptar-se a les circumstàncies de cada moment, i aquesta temporada no va a ser una excepció.

Des del club, l’entrenador de l’equip aleví masculí del C:B. Genovés, Joan Moscardó comentava que “hem fet un esforç per tal de donar una experiència única als equips alevins del club. Creguem que és una fórmula que agradarà més si cap a totes les persones aficionades al bàsquet. El torneig mini és en el que el club va començar l’aventura d’aquestos campionats i ha de continuar sent un referent”.

El club, per tal de promocionar aquest torneig i donar-li visibilitat anirà presentant els diferents equips que participaran, entre els quals hi haurà novetats respecte a edicions anteriors. Un torneig referent, un torneig per acabar una temporada compartint pista diferents clubs i on el més important de segur no va a ser la competició.

“El més de juny s’aventura intens al Genovés. De tota manera no és fàcil portar a terme esdeveniments com aquestos, i més en els temps que ens trobem, però no volem deixar d’oferir aquestes competicions als jugadors i jugadores del seu Club” continuava el propi Joan Moascardó en la presentació del torneig.

Per aquestos campionats alevins han passat equips com C.B. Saragossa, Akasvayu Girona, Easo Sant Sebastià, Joventut de Badalona, Real Madrid, Ros Casares, Unelco Tenerife, Barreirense de Portugal, Pamesa València, C.B. Cornellà, Estudiantes de Madrid, C.B. Llíria, Gandia Bàsquet, C.B. Alginet, Unicaja Màlaga, Meridiano Alacant, Spartag de Praga, C.B. Granollers,C.B. Horta Godella, C.B. Marcelina Benifaió, C.B. El Olivar de Saragossa, Acadèmia Víctor Claver, UCAM Múrcia, Basketball Szkola Gortata de Polònia i el propi C.B. Genovés.

El torneig es disputarà el proper cap de setmana del 14, 15 i 16 de juny en el Poliesportiu Paco Cabanes del Genovés. D’aquesta manera la pròpia organització es mostrava molt satisfeta de poder oferir una nova edició d’aquest torneig “ja que malgrat les dificultats en que ens hem trobat, sobretot en la configuració del cartell i la planificació temporal, no hem deixat d’esforçar-nos per oferir a les nostres xiquetes i xiquets una ferramenta educativa. L’esport i el bàsquet en concret són un bon recurs per transmetre valors que ajuden a formar millors persones. El torneig aleví no pot deixar de ser-ho. Estem convençudes que mitjançant un esport com el bàsquet estem inculcant uns valors educatius que la societat en un futur ho va agrair”.

WhatsApp Portal de Xàtiva