EL CAX Orientació torna de nou a córrer en el campionat d’Espanya d’orientació

125

PoolWork Xàtiva

• Els orientadors xativins participen en les tres proves que se celebraren per les terres d’Osca (Aragó).

Del 15 al 17 d’abril se celebrava el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO) pel Pirineu aragonés, en concret, en Ibort-Sabiñánigo i Osca, i va estar organitzat pel club PEÑA GUARA. Han participat més de 1.400 orientadors i es donaren cita quasi 120 clubs de tota Espanya.

En aquesta prova tots els clubs competeixen entre sí, sense distinció de quina divisió es troben. Les tres proves que se celebraren van ser la de Relleus Clàssics i la de Mitja Distància que van transcórrer pel llogaret d’Ibort, que és un nucli que pertany a Sabiñánigo, on trobàrem un terreny molt exigent, però agradable de córrer amb un microrelleu amb abundants cotes i petits tàlvegs, on la vegetació en continu contrast passava de boscos de roures i pinedes orientades al sud i en les zones humides trobàvem el faig, l’avet, el teix… i al llarg de tot el mapa hi havia matoll de boix. L’altra prova va ser la del Sprint pels parcs i els carrers del casc antic d’Osca on es va celebrar una prova classificatòria al matí i la prova final a la vesprada.

La prova de Relleus Clàssics se celebrà el divendres 15 d’abril on participaven dos orientadors del CAX, Carles Sànchez i Paco Benito, que amb Javier Navarro del club Universitat d’Alacant formaren part de l’equip 8 de la Comunitat Valenciana en la categoria Veterans A. L’experiència fou molt positiva i els tres orientadors pogueren completar els seus recorreguts.

El dissabte 16 d’abril, els carrers d’Osca s’omplien del color roig de la samarreta del CAX Orientació. Si en les proves classificatòries del matí tot havia anat bé, no passava el mateix en les proves finals de la vesprada, on Paco Benito (M-21B) i Edu Sanchis (M35B) es deixaven una de les últimes balises per marcar en una carrera molt ràpida. En M-40, Carles Sànchez arribava en la 24a posició i Neus Carboneras, en M-21a, entrava en la posició 21a. En la categoria Open Taronja, Lucia Cucarella ocupava la 6ª posició. També cal destacar la participació dels més menuts del club en la categoria Open Groc, alguns d’ells fent la cursa tots sols, amb el mapa i la brúixola en la mà, i altres, encara en procés d’aprenentatge, acompanyats d’algun adult del club.

La prova de Mitja Distància del diumenge 17 d’abril va ser la prova més nombrosa amb participants del CAX Orientació amb un total de 18 orientadors. En M-21B, Paco Benito obtenia la 22a posició; en M-35B, Vicent Vercher ocupava la 20a i Edu Sanchis la 23a; en F-21a, Neus Carboneras arribava la 24a; en M-40, Carles Sànchez finalitzava en la 49a; i en M-50, Juanen Benlliure entrava en la 63a. En la categoria Open Taronja, Lucia Cucarella no finalitzava la prova al ressentir-se d’una lesió i en Open Groc els més menuts completaven els seus recorreguts de manera brillant.

Al final del CEO 2022, el CAX Orientació aconseguia un total de 293,42 punts i el 91 lloc de la classificació d’un total de 124 equips participants.