EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Educació de la Generalitat anima a la comunitat educativa i a la societat valenciana a viure des de casa demà, Dia del Llibre, amb una programació en línia que es podrà seguir des del portal ‘Rebost Digital’ (ReDi) (consultar ací).

La iniciativa #diallibreacasa20 omplirà el 23 d’abril de videopropostes en directe a través d’Internet per a descobrir, especialment als i les més joves, el plaer de la lectura.

La benvinguda la donarà el conseller Vicent Marzà a les 10.30 hores. El titular d’Educació, Cultura i Esport donarà la benvinguda i farà un recorregut per la seua biografia literària, recordarà les lectures que han marcat la seua vida i recomanarà algunes lectures.

A continuació, a les 10.45 hores, Lledó Queral, del Cefire Específic d’Àmbit Artisticoexpresiu impartirà el taller ‘Desconstruim un llibre’ i una rosa, una nova mirada divertida que ens ajudarà a trobar llibres i roses en els objectes quotidians.

A les 11.15 hores, la companyia de teatre argentina Disparatario farà un taller d’en el qual ensenyarà a les famílies a construir titelles amb materials que podem trobar fàcilment en les nostres llars, com per exemple pegats de tela o altres materials de rebuig.

A les 12.15 hores, Irene Rodrigo, la conductora del programa literari d’À Punt ‘Una habitació pròpia’, aportarà als i les més joves eines i recursos per a convertir-se en ‘booktubers‘ i recomanar, així, als seus amics i amigues i a la població adolescent en general els llibres que més els agraden.

La cinquena videoproposta en directe arribarà a les 13.15 hores de la mà del contacontes alacantí Alberto Celdrán. Aquest actor, director de teatre i cuentero professional fa més de 15 anys que combina en les seues narracions orals humor i sensibilitat, per a captivar tant a xiquets i xiquetes com al públic adult que els acompanya, creant una atmosfera plena d’emocions i molt d’art, ja siga en les seues actuacions en directe o a través d’Internet.

El 23 d’abril no acaba ací, ja que durant tot el dia en el ‘ReDi‘ hi haurà un enllaç actiu als millors bibliotráilers fets per l’alumnat a la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), així com al repte llançat pel CEFIRE específic de Plurilingüisme, que a través de les xarxes socials anima a grans i xicotets a jugar reinterpretant les portades dels nostres llibres preferits amb fotografies.

WhatsApp Portal de Xàtiva