Solopizza Xàtiva

Des que es va iniciar la vacunació contra la COVID-19, i fins al darrer divendres, el departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha administrat un total de 102.398 vacunes. Més del 37% de la nostra població ha rebut a hores d’ara almenys la primera dosi i d’ells el 17% ja tenen la pauta completa de vacunació.

Per edats, les persones amb més de 80 anys estan pràcticament vacunades en la seua totalitat, també les persones amb patologia de risc establida en el protocol de vacunació, la totalitat de residents i professionals de centres sociosanitaris i quasi la totalitat del personal sanitari.

font: salut pública de Xàtiva

A la taula també podem observar com quasi el 100% de les persones majors de 60 anys tenen, almenys, la primera dosi i al voltant d’un 5% ha rebut la pauta completa. Les persones d’entre 50 i 59 anys encara no han arribat al 40% de les primeres dosis i, igual que abans, la pauta completa està al voltant del 5%.

Per altra banda, un 15% de les persones entre 30-39 anys i 40-49 anys tenen la primera dosi, i entre un 3 i 6% la pauta completa.

A partir de demà dimarts a la vesprada, s’obrin huit centres de vacunació més al departament (Moixent, La Pobla Llarga, Canals, Benigànim, l’Olleria, Albaida, Chella i Castelló), que se sumen als centres de Xàtiva i Ontinyent i als punts de vacunació remota i de proximitat per a les zones més disperses geogràficament (Fontanars dels Alforins, Bocairent, Sumacàrcer i Navarrés)

En total als 10 centres de vacunació massiva s’han citat 8.299 persones per a inocular primera dosis de Pfizer a una cohort d’edat que va des de les nascudes en 1962 fins a 1966 al que se suma també les persones d’altres edats que per alguna causa no han pogut rebre la citació anteriorment.

A aquestes vacunes s’han de sumar les segones dosis i les dosis úniques de la vacuna de Janssen que van a administrar-se als centres de salut dels punts remots.

La vacunació està duent-se a efecte amb els recursos humans propis (facultatius, infermeria, auxiliars administratius) del àrea d’atenció primària del departament i en instal·lacions que han prestat els distints ajuntaments que s’encarreguen del seu manteniment i dotació de personal de suport als sanitaris que participen en la que serà la setmana amb major nombre de vacunes administrades de tot el període que de vacunació fins ara.

WhatsApp Portal de Xàtiva