Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Hui es commemora el dia de la mare i aquest 2020 ho farem d’una manera diferent al d’altres anys. Moltes persones no podran compartir la celebració físicament amb elles, amb besos i abraçades. Però estem en un temps de canvis que ens està ensenyant a valorar el que realment importa i, a vegades, quasi oblidàvem. Estiguem a prop o lluny, és el moment de felicitar i agrair l’amor, sacrifici, dedicació i manyagues de qui ens va donar la vida a cadascun de nosaltres; i de qui ens la va donar a tots, la mare naturalesa. I és el moment de cuidar-les, de reflexionar sobre el seu benestar i de canviar les nostres prioritats i conductes.

BIOPARC València vol igualment llançar un missatge d’esperança i destacar el protagonisme de les mares animals que habiten el parc i que aquests dies, tan difícils per a tots, han donat grans alegries a l’equip humà que continua treballant en la seua cura. Les meravelloses imatges de naixements importantíssims d’espècies en perill crític d’extinció com el bongo oriental o la gasela Mhorr. Uns altres en menor grau d’amenaça però que ens recorden la importància de preservar la biodiversitat, com el dik dik de Kirk o les mangostes ratllades, que acaben de tindre una nova ventrada, sent la quarta espècie que porta nova vida durant l’estat d’alarma i que ens continua recordant la necessitat de parar la destrucció del medi ambient.

Estem en un moment de canvi global que hem d’aprofitar per a donar l’oportunitat a la naturalesa de regenerar-se, per a optar per un desenvolupament sostenible, de conservar la biodiversitat i d’entendre que la nostra salut depén, en gran manera, de la salut del planeta. L’actual crisi sanitària ha revelat la nostra fragilitat i ens mostra quin camí hem de triar, pensant en el nostre present i en el futur de les següents generacions. En aquest sentit, el millor regal que podem fer a totes les mares és oferir un futur esperançador i això requereix un canvi de conducta per a cuidar i conservar la vida en el nostre planeta. Fem-ho i felicitem també la mare naturalesa.

WhatsApp Portal de Xàtiva