Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Prop de dues-centes persones es van reunir a la placeta de la Telefònica per conèixer millor la llista i el programa electoral de Compromís per Xàtiva. L’acte amb un marcat to festiu va ser conduit per les drags queens Ferrxn i Pam Demia que formen el duo “Les Germanes Pintoresques”. A l’esdeveniment van participar també Joan Baldoví, candidat per Compromís a la presidència de la Generalitat, i Àgueda Micó, coordinadora de Compromís.

La primera en dirigir-se al públic va ser Reis Gallego, nº3 de la llista per Xàtiva i Directora General d’Innovació Educativa, que va desgranar algunes de les propostes que Xàtiva presenta al seu programa com ara la necessitat de crear la marca “Museus de Xàtiva” per dotar de major atractiu el patrimoni local. A més a més, Gallego va llançar altres propostes com un centre d’interpretació de la Cova Negra a la Casa de la Llum, la posada en valor de l’Horta de Xàtiva, la necessitat de més mercats de proximitat i el relleu generacional agrari. A la seua al·locució Reis també va indicar la necessitat de la renovació de la xarxa hídrica, de la pacificació del trànsit o de l’adaptació al canvi climàtic dels carrers de la ciutat.

A la seua intervenció Àgueda Micó va destacar la necessitat de governs progressistes liderats per Compromís ja que és “l’única formació que garanteix governs i polítiques d’esquerra”, destacant que l’absència de Compromís al govern municipal s’ha traduït i en un gir i un pacte amb la dreta de l’equip de govern de Cerdà.

Per la seua part, Josep Maria Sebastià va destacar la necessitat d’abandonar els models especulatius del passat i apostar per l’economia productiva de la ciutat. També va apostar per una agenda social innovadora valenciana i xativina per garantir drets, impulsar polítiques sostenibles per garantir un aire net per respirar, barris vius i espais públics per a conviure de manera segura i igualitària. A més a més va indicar la importància de fomentar la cohesió urbana a través de la rehabilitació i la millora de la qualitat mediambiental, democratitzant l’energia, protegint el territori i el medi rural. D’altra banda, Sebastià també es va comprometre a modernitzar l’administració local per obrir-la a la ciutadania i prioritzar la prestació directa de serveis públics. Unes actuacions que es va comprometre a executar amb el consens de la ciutadania i del teixit social, perquè com va afirmar “només amb participació real i escolta activa serem capaços d’implementar les millors solucions”.

L’acte va ser tancat per Joan Baldoví que va demanar el vot per a Josep Maria Sebastià del que va recordar quan es van conèixer a la clandestinitat mentre lluitaven contra la dictadura afirmant que és una bona persona que ho donarà tot per la ciutat i millorar la vida de les persones. També va demanar el suport a la seua candidatura a la Generalitat Valenciana indicant que vull continuar des de València el treball que porte fent a Madrid des de fa més d’una dècada. Defendre els interessos de les valencianes i els valencians: Aconseguir un finançament just per fer polítiques socials, econòmiques i d’habitatge vertebradores. Volem tindre una majoria suficient per continuar transformant el país com ja ho hem fet en les conselleries que gestionem des de fa huit anys.

WhatsApp Portal de Xàtiva