Aspromivise continua en el seu missatge d’inclusió a través de l’esport

75

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • El campus Maria Pina du a terme activitats conjuntes amb persones amb capacitats diferents.

Des de fa molts anys que Aspromivise creu amb l’esport com a mig per millorar la qualitat de vida de les persones a qui atén. Amb el temps s’han anat aconseguint metes que han fet que hi haja moments en què les persones, amb discapacitat i sense, compartisquen espais, aficions, hobbies, treball i també la pràctica esportiva.

La inclusió en el món de l’esport és una de les línies que institucions públiques com el Comité Paralímpic, el Consell Superior d’Esports o algunes Federacions Esportives porten treballant des de fa temps i sembla que va donant els sues fruits. D’altra banda, activitats més humils de no tanta envergadura, però que mouen gran quantitat de xiquetes i xiquets, també treballen en aquesta línia. El fet de ser iniciatives més concretes no està barallat ni molt menys en aspectes que tenen a veure amb la transmissió de valors i educació.

Així, el Campus Maria Pina pot enorgullir-se de ser un campus en el qual l’aspecte inclusiu és una de les prioritats, però aquest any ha fet un pas endavant. Des de sempre, des de la seua primera edició ara fa ja huit anys, el campus sempre ha comptat en algunes jornades on el missatge d’inclusió ha estat present. Exhibicions de boccia, activitats lúdiques, compartir cinema, colpbol… han format part durant tots aquests anys del campus. L’edició de 2021 ha pujat un escaló més si cap, i un dia a la setmana, persones amb diversitat funcional del centre Ocupacional La Costera i jugadores i jugadors del campus comparteixen pista, exercicis, explicacions, correccions, de manera conjunta. Un fet que demostra que totes les persones, independentment de les seues capacitats, poden compartir pista.

«És tan fàcil com tindre la intenció i les ganes de posar-ho en pràctica». Maria Pina s’ho creu i des de sempre ha comptat amb les usuàries i usuaris d’Aspromivise per enriquir el seu campus. I és cert que ho fa per fer créixer més si cap a les jugadores i jugadors que entrenen durant un més baix la seua direcció, ja que no tan sols aprenen aspectes vinculats al bàsquet, sinó que s’emporten experiències que els fan créixer com a persones. Amb aquesta manera de treballar s’està donant un missatge de normalitat i es mostra que és possible practicar esport totes juntes, cadascuna en el seu nivell, però compartint pista i esport.

Porta ja tres sessions de les quatre que farà el campus en el seu mes de duració on els jugadors i jugadores de l’equip de bàsquet d’Aspromivise acudeixen al pavelló municipal del Genovés per entrenar amb les participants del campus. «Veure imatges en les quals totes s’ajuden, es guien en els diferents exercicis i faciliten el que tot tire endavant és molt enriquidor. L’esport ha d’anar en aquest camí i no deixar a ningú fóra per ser diferent. Quin missatge més potent per a la societat veure que la gent jove és capaç de llevar-se prejudicis i continuar treballant i aprenent en el seu esport, independentment dels companys i companyes. Veure professionals com Maria, jugadora top en l’àmbit europeu, que tinga clara aquesta idea d’esport dóna molta visibilitat, i al mateix temps està fent créixer persones que seran el futur de la societat, que si depén d’ells de segur que el món que ens espera serà molt més just».

Un campus on s’entrena, es treballa, es diverteixen, però que mostra que totes les persones som igual de diferents.

WhatsApp Portal de Xàtiva