Xerrada sobre Cuba al CSA ‘La Lloca’ de Canals

Xerrada 'La Unió Europea contra Cuba'El proper dissabte dia 5 de febrer, a les 19h, al CSA «La Lloca» (Canals-La Costera)tindrà lloc una xerrada d’un company cubà, Raynier Pellón, hitoriador i professor a la Universitat de l’Habana.

La xerrada anirà sobre Cuba, democràcia i socialisme. Ací baix hi ha un resum del contingut: Cuba, una xicoteta illa, sotmesa des de fa 50 anys a un bloqueig inhumà i violador del dret internacional, continua sent encara una obsessió universal. No li perdonen que continue estant ahí, que no afluixe, que fotuda i malparada seguisca sent Cuba.

En un escandalós atac d’hipocresia , li prenen examen de democràcia i li dicten lliçons de drets humans els fabricants de dictadures militars i econòmiques a tot arreu del món. A Cuba se li nega el pa i la sal, que també implica, encara que molts ho ignoren, la negació del dret a l’autodeterminació. El bloqueig dels Estats Units i de la Unió Europea (posició comuna contra Cuba) suposa hui per hui, el bloqueig universal.

Potser la revolució cubana visca hui una creixent tensió entre les energies de canvi dintre d’ella i les seues petrificades estructures de poder. Potser hi haja un divorci entre el poder i la gent. Potser la gent a Cuba demane més democràcia. Però una cosa és clara, a Cuba no volen un model de democràcia imposat des de fora, i prefabricat per qui desprestigia la democràcia utilitzant-la com a coartada de la injustícia social i del saqueig permanent.

A Cuba, democràcia i socialisme nasqueren per a ser dos noms de la mateixa cosa. La revolució cubana ha crescut des de la gent, i no contra ella ni malgrat ella. Per això ha pogut desenvolupar una consciència col•lectiva de poble i de lluita per l’autodeterminació.