Xelo Angulo: El Regidor d’Educació del PP de Xàtiva torna a inclumplir les seues promeses

El retràs en les obres del nou IES Simarro allotjarà els alumnes el proper curs en barracons.

DECLARACIONS DE XELO ANGULO – Regidora socialista.

Una vegada més la improvisació del partit popular condemnarà els nostres fills i filles a estudiar en unes condicions pèsimes. Si ja és complicat per als professors i per als alumnes treballar i crear un clima d’esforç i d’estudi en unes instal.lacions que moltes vegades adoleixen d’allò més bàsic fer-ho en barracons és gairebé impossible.

Realment no hi ha cap necessitat de fer aquest trasbasament d’alumnes i professors el curs 2009-2010 perquè sense cap problema es podria fer quan les instal.lacions estigueren acabades, però no sabem quins interessos s’amaguen darrere d’una decisió clarament incomprensible.

Afortunadament este curs i el venint també tots els alumnes disposen d’una plaça escolar bé en l’IES La Costera, bé en l’IES SImarro o bé en l’Escola del seu poble, per això és incomprensible l’obsecació dels responsables educatius del PP perquè els alumnes el curs vinent estiguen en barracons ja que el nou IES Simarro no estarà acabat segur.

Si el nou IES Simarro poguera estar acabat al Nadal encara podriem entendre aquesta situació però tal i com afirma la pròpia Conselleria no se sap quan estarà acabat perquè no tenen diners per acabar de pagar les obres i a més una vegada acabades les obres el centre s’ha de dotar de tot el material necessari per al seu funcionament, i tampoc tenen diners per pagar això. Així que en el millor dels casos serà el curs 2010-2011 quan els alumnes podran desplaçar-se al nou centre.

Hi ha un altre problema afegit aquesta vegada responsabilitat de l’Ajuntament, l’urbanització no està acabada, hi ha gent vivint en un dels blocs de pisos però els carrers, les voreres, els parcs, el parking… continuen tancats i fent-se malbé per la desidia del nostre ajuntament. Tampoc no està clar que la zona dispose dels serveis necessaris d’evacuació d’aigües, de llum, etc. Mentre tot això no estiga solucionat el centre no podrà obrir les seues portes.

En definitiva, aquesta és una prova més de la nefasta gestió educativa del partit popular al qual no li importa el més mínim l’educació dels nostres fills i filles perquè el seu únic objectiu és fer obres encara que no valguen per a res, despilfarrant els diners de tots els ciutadans, com en la plaça de bous. La seua política consisteix en crear falses espectatives, ilusionar als ciutadans per acabar finalment escolaritzant els xiquets en barracons.