Xateba demana a Vercher la convocatòria urgent del Consell de la Dona

Exigeixen un Pla de treball que done resposta als problemes de les dones setabenses

L’associació Xateba de Xàtiva ha demanat a la nova regidora de l’Ajuntament de Xàtiva, Julia Isabel Vercher, que convoque amb urgència el Consell de la Dona. Des d’aquesta associació manifesten la “seua plena disposició a col·laborar amb la regidoria en tot el que es refereix a l’elaboració i aplicació de mesures que beneficien a les dones de la ciutat”. “Sent conscients del complet desconeixement de la nova regidoria de la problemàtica sobre la qual ha d’actuar, esperem que es faça càrrec amb rapidesa de les seues funcions, començant per la ràpida convocatòria del Consell de la Dona”, recalquen. “És l’òrgan de participació de les dones i les seues associacions, però només podrà ser útil en la mesura en què se li assignen els recursos i l’interés polític que es mereixen les veïnes d’aquesta ciutat. I és una exigència absolutament necessària en virtut de la greu situació de les dones en general i a Xàtiva en particular”, afirmen des de Xateba.

Manifesten que les dones estan pagant un alt preu en la seua qualitat de vida, per les retallades i polítiques d’austeritat. “Són majoria en situació de desocupació, pateixen condicions laborals que dificulten enormement la conciliació, perceben les pensions més miserables i segueixen patint cada vegada més, soles i abandonades, la violència masclista”, afegeixen.

I davant aquest panorama, diuen, l’Ajuntament de Xàtiva “no ha tingut gens d’interés per afrontar amb mesures concretes i eficaces aquesta situació”.
Durant tot el mandat del PP s’ha manifestat un “desinterés absolut i una incompetència manifesta que va culminar amb la dimissió de la regidora del PP que presidia el Consell de la Dona”.

Per a Xateba, la responsabilitat d’aquest fracàs la té també el conjunt de l’Equip de govern del PP per haver-ho permés.

Per açò, ara de nou, “exigim la immediata convocatòria del Consell de la Dona i la presentació per part de la seua nova Presidenta d’un Pla de treball que done resposta als problemes de les dones setabenses, amb tot el suport polític i recursos pressupostaris que siguen necessaris”.