La Conselleria suprimeix a Xàtiva dues unitats de primària per al curs 2015/16

Les retallades fan que siguen més xiquets en les classes i hi haja menys professorat

L’arranjament escolar establit per la Conselleria de Cultura per al curs 2015-2016 suposa la pèrdua de dues unitats de primària a l’escola pública (Taquígraf Martí i Gonzàlbez Vera) i la creació d’una al CEIP Jacinto Castanyeda.
Per a Esquerra Unida aquesta supressió suposa una agressió més a l’escola pública que, any rere any i com a conseqüència de les polítiques de retallades, pateix, entre altres, un augment de les ràtios, la reducció del professorat i de les mesures d’atenció a la diversitat.
En aquest sentit, Alfred Boluda, des del Consell Polític d’EU, ha manifestat que la formació d’esquerres recolza la decisió del Consell Escolar Municipal de posicionar-se en contra de la supressió d’unitats.
Segons Boluda “Esquerra Unida està totalment en contra d’aquesta política de degradació i disminució de l’escola pública. Cal un replantejament global, que contemple la totalitat de centres, tant públics com concertats, per tal d’establir l’arranjament escolar, tot tenint en compte que abans de l’escola concertada sempre s’ha de primar el sistema públic”.