Una delegació finesa visita el CIPFP La Costera

Es reclutaran auxiliars d’infermeria formats en aquest centre per a treballar en Finlàndia

Una delegació finesa va visitar el dimecres el CIPFP La Costera de Xàtiva per a discutir el reclutament d’auxiliars d’infermeria formats en aquest centre per a treballar en Finlàndia.

Innovi Medika, una empresa pública de la ciutat de Kotka, pretén seleccionar a alumnes del CIPFP La Costera que hagen finalitzat els seus estudis del cicle formatiu de grau mitjà Cures d’Auxiliar d’Infermeria per a becar-los, endur-se’ls a Finlàndia i formar-los en l’idioma finés, alhora que completen les matèries per a obtindre el títol finés d’aquestos estudis.

El projecte encara està en fase de discussió. Per part finesa assistiren representants del Ministeri d’Ocupació i Economia, del Centre de Desenvolupament Econòmic i de l’Oficina de Desenvolupament Econòmic i per a l’Ocupació, l’empresa Innovi Medika, l’EURES de Finlàndia i de diferents Universitats i centres de formació.

Per part espanyola assistiren a l’encontre Lidon Ahullana (Directora del CIPFP La Costera) i diferents professors encarregats dels projectes europeus i del departament de Sanitat. En representació de l’administració educativa assistí Salvador Valle, inspector d’Educació.

La reunió començà amb una recepció a l’Ajuntament de Xàtiva, on la regidora d’Educació, Maria José Pla, rebé a la delegació finesa obsequiant-los amb uns detalls.

Posteriorment es celebrà la reunió al CIPFP La Costera, aquesta es prolongà al llarg de quasi 3 hores. Els ponents espanyols presentaren el CIPFP La Costera i el cicle de Cures d’auxiliar d’Infermeria que actualment s’imparteix, així com l’esborrany de nou currículums que està elaborant el Ministeri d’Educació. Posteriorment es passà a la discussió dels aspectes del reclutament. Finalment quedaren en intercanviar informació sobre el currículum espanyol i fines per tal d’establir la formació que s’hauria d’impartir en Finlàndia.

Cal ressaltar que el CIPFP la Costera manté molt bones relacions amb el centre de formació professional EKAMI de Kotka (Finlàndia) amb el que realitza intercanvis d’alumnes per a realitzar la FCT. Açò forma part de l’estratègia d’internacionalització del centre que ja ha establit relacions amb la finalitat de realitzar les pràctiques formatives en el centre de treball dels alumnes amb França, Alemanya, Romania, Itàlia, Bulgària, Gales, Irlanda i per suposat Finlàndia.